Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ озадачени: Изненадват ни разговорите на Борис Бонев с БСП и „Възраждане“

Политика

ГЕРБ озадачени: Изненадват ни разговорите на Борис Бонев с БСП и „Възраждане“

ГЕРБ озадачени: Изненадват ни разговорите на Борис Бонев с БСП и Възраждане - Tribune.bg
Снимка:

Партията заподозря предварителна сглобка

ГЕРБ обявиха на първата си пресконференция след клетвата на новите съветници в СОС, че са объркани и не могат да намерят обяснение на политическите сюжети, които стават през последните 2 дни. 

Гласуването на председателя на Столичния общински съвет те определиха като предизвестено, тък ато ПП-ДБ не са намерили подкрепа.

„Изненади няма. Изнедват ни обаче започналите разговори на Борис Бонев с БСП и „Възраждане“. Защо се водят ден след избора, защото изборът беше фарс и театър. Послужи за оправдание, за да се търси подкрепа от тези партии“, заяви съветникът Георги Георгиев, който доскоро беше председател на СОС.

Той попита  лидерите на ПП и ДБ те упълномощили ли са Борис Бонев да води разговори с „Възраждане“ и БСП и те знаят ли за тези разговори за подкрепа в СОС.

„Питаме, защото на 3 ноември Кирил Петков заяви, че Ваня Григорова е краен комунист и предлага диктатура. Нарече колегите от БСП –екстремисти. Това поведение е несериозно. Ние не разбираме първата сила накъде воиди града. Издава липса на подготовка. Може би предварителна сглобка като във Варна. Това бъде ли допуснато в дясна София. Този цирк не може да продължава“, добави Георгиев.

Съветникът Антон Хекимян нарече действията „лицемерни“ „Тези хора между 1 и 2 тур обясняваха, че Путин идва чрез Ваня Григорова, но сега молят за подкрепа. Къде в тези преговори е Васил Терзиев? Упълномощен ли е Бонев да търси подкрепа?“.

Хекимян разсея съмненията, че той е имал разговор с Терзиев за пост в неговия екип.

От своя страна Мирослав Боршош заяви: „Всички, които избраха Васил Терзиев получават Ваня Григорова, а всички, които избраха Ваня Григорова, получиха Борис Бонев. Толкова е политически гнусно. Същата Ваня Григорова, която ги наричаше "лайномети", а те - джендъри. Руско-джендърска война приключи. Дълбока политическа тъга трябва да обхване София заради това, което се случва“.

Според представителите на ГЕРБ в Столичния общински съвет, „Продължаваме промяната-Демократична България“ и „Спаси София“ искат да си направят мнозинство с „Възраждане“ и Ваня Григорова. Георги Георгиев беше категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи нито една кандидатура за председател на местния парламент, дошла от ПП-ДБ-СС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети