Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ почете паметта на жертвите на комунистическия режим

Политика

ГЕРБ почете паметта на жертвите на комунистическия режим

Снимка:

Днес в България е Ден за почит към жертвите на комунистическия режим. За да изразят своята признателност към хилядите загинали, пред мемориала на жертвите до Националния дворец на културата дойдоха административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и заместник-председател на Групата на ЕНП в ЕП Андрей Ковачев, председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева, народните представители Десислава Атанасова, Станислав Иванов и Лиляна Друмева, кметът на Ловеч Корнелия Маринова, общински съветници от ГЕРБ, представители на ЖГЕРБ и МГЕРБ в София, както и много граждани. На церемонията присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Всички те положиха цветя пред мемориала и се поклониха пред паметта на жертвите на комунизма.

“Точно преди 75 години датата 1 февруари влиза в историята на България с най-масовото произнасяне на смъртни присъди над политици. Месеци преди това и месеци след това живота си, свободата си, достойнството и имуществото си загубват хиляди. Учени, писатели, карикатуристи, журналисти, банкери, предприемачи. Факт е, че пораженията от това престъпление продължават да се проявяват под една или друга форма до днес. Вечна памет на жертвите“, заяви в словото си Цвета Караянчева.

ГЕРБГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ и председател на Съюза на репресираните от комунизма „Памет“ Лиляна Друмева, подчерта че днес наш дълг е да увековечим паметта на всички онези българи, които са били смазани от комунистическия режим и са загубили живота си. „Въпреки всички зловещи факти от миналото - и до днес обществото продължава да бъде разделено по темата „комунизъм“, отбеляза тя.

През 2011 година правителството на Бойко Борисов определи 1 февруари като Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив