Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ поиска оставката на Стойчо Кацаров

Политика

ГЕРБ поиска оставката на Стойчо Кацаров

ГЕРБ поиска оставката на Стойчо Кацаров - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ-СДС настояваме Румен Радев да поеме политическата отговорност като освободи служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Това поиска на брифинг в парламента бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

„Причините за нашето искане са няколко. Първата е провал на ваксинационна кампания. Не може България да остава на последно място по ваксинация и да даряваме ваксини на страни от третия свят. Втората е противоречиви послания към българския народ, включително антиваксърски призиви и призива за несапзване на противоепидемичните мерки. Трета причина е, че българските лекари ходят с хронометри в джобовете си, за да отчитат работата си по новата медотика. БЛС категорично настоява да се върне старата методика, но министър Кацаров отказва. На четвърто, но не и последно място в много области в страната има криза с „Ремдесивир и кислород“. Вчера Стефан Янев заяви, че проблемите Ремдесивира, кислорода и парите на лекарите не са от първостепенна важност. Не, те са най-важните проблеми за решаване и заради тези липси България е на първо място по смъртност", обоснова искането за оставка проф. Ангелов.

„Има криза с „Ремдесивир“. Има криза с кислород", добави още той.

От своя страна Николина Ангелкова заяви, че са против да се ограничават и затварят бизнеси, ако няма компенсации за тях.

Тя коментира, че служебният кабинет не се справя със ситуацията, а служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров не чува исканията на бизнеса, както и че нямат план за действие.

„Очевидно е несправянето и немощта на здравното министерство да се справи с кризата и затова не са виновни хората и не е виновен бизнесът. Аз не знам дали този човек чува това, което му казва бизнесът“, заяви Николина Ангелкова.

„Отговорникът за настоящите кризи и хаоса в страната е Румен Радев“, добави депутатът Александър Иванов. „Ние го призоваваме максимално бързо да назначи изборите за нов парламент и те да са 2 в 1. Трябва да се формира стабилно мнозинство, което да изведе страната от всички кризи, в които ни вкара кабинета на Радев. Само с пиар акции няма как да се случат нещата“, завърши той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати