Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ поискаха мораториум върху цената на тока и парното, депутатите приеха (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ГЕРБ поискаха мораториум върху цената на тока и парното, депутатите приеха (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ГЕРБ поискаха мораториум върху цената на тока и парното, депутатите приеха (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

От парламентарната група на ГЕРБ поискаха да се гласува мораториум върху цената на тока, парното и водата. Десислава Атанасова обяви, че по този начин наистина ще има някакво действащо решение за българските граждани, а не просто да се съставя някаква комисия, която реално не може да реши нито един от проблемите.

Атанасова припомни, че такова предложение тази сутрин беше направено и от социалния министър на БСП Георги Гьоков.

Тошко Йорданов от ИТН поздрави Десислава Атанасова и ГЕРБ за направеното предложение и обявиха, че ще ги подкрепят. Той изрази надежда, че така ще постъпят и останалите парламентарни групи, освен ДПС, които се обявиха против. 

След гласуване предложението на Десислава Атанасова и ГЕРБ за налагане на мораториум върху цената на тока, парното и водата бе прието с почти пълно мнозинство. ДПС предпочетоха да не участват.

Въпреки наложения вече мораториум от управляващото мнозинство решиха все пак да направят временна комисия, която да обсъди високите цени на тока и парното. Проф. Костадин Ангелов заяви, че реално след подкрепата на мораториума, въпросната комисия се обезмисля. 

"Благодаря на всички, които подкрепи нашето предложение и показахме подкрепа към всички български граждани, които месеци наред изпитват трудности", заяви Атанасова. 

Гласуване на депутатите за мораториум на цените на тока и парнотоГласуване на депутатите за мораториум на цените на тока и парното


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп