Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Позиция на двама сенатори не значи позиция на САЩ

Политика

ГЕРБ: Позиция на двама сенатори не значи позиция на САЩ

ГЕРБ: Позиция на двама сенатори не значи позиция на САЩ - Tribune.bg
Снимка:

Георг Георгиев: Президентът Радев лъже изключително брутално

„Позиция, пусната на профилите на двама сенатори – това не е позиция на Сената, не е и позиция на американския Конгрес“. Това коментира на брифинг в централата на ГЕРБ бившият министър на външните работи Даниел Митов.

В съвместно изявление двама американски сенатори – демократът Боб Менендес и републиканецът Джим Риш, призовават българското правителство за край на корупцията, спазване на демократичните ценности и свободата на медиите.

„Въпросите, които те повдигат са легитимни, те са част от българо-американските отношения. Правителството работи и, ако спечели изборите, ще продължава да работи по тези теми“, изтъкна Митов.

Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев разкритикува позиция на българския президент Румен Радев до медиите, според която излиза, че критиките са официална позиция на целия американски Сенат.

„Президентът Радев лъже изключително брутално и безцеремонно. Вторият извод е тоталната липса на култура, защото държавният глава се позова на лични мнения в социалните мрежи. Президентът днес официално вече се включи в предизборната надпревара. Отново питаме – за кого вдигна юмрука, удари рамо и се впусна в борбата“, попита зам.-министър Георгиев.

Истинските контакти на България-САЩ не са позиции писани на коляно, подчерта той и намекна за роля на лобистите, наети съвсем официално от български бизнесмени с политически интереси.

Вълнев от цветановата партия е дал 300 хил. долара за лобизъм в САЩ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати