Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и ИТН с декларация за приемане на Украйна в НАТО след войната

Политика

ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и ИТН с декларация за приемане на Украйна в НАТО след войната

ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и ИТН с декларация за приемане на Украйна в НАТО след войната - Tribune.bg
Снимка:

Декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО са внесли за гласуване в парламента група депутати от ГЕРБ, „Продължаваме промяната-Демократична България“ и „Има такъв народ“.

Под проекта са се подписали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова, съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, знаково - депутатът от Движението Делян Пеевски, председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов и др.

„За да бъде гарантирана сигурността на Украйна да се самозащити от агресора на нейна територия, настоява институциите в България да продължат да ѝ оказват политическа, финансова, хуманитарна, военна и военно-техническа подкрепа до пълното възстановяване на суверенитета ѝ в международно признатите граници“, пише в текстовете.

„Ние като държава трябва да подпомагаме евроатлантическата интеграция на Украйна в НАТО и ЕС при спазване на всички правила. Такава е декларацията, която сме внесли в деловодството на НС, и ние разчитаме, че тя ще бъде приета”, каза Мустафа Карадаъй.

Очаквано сред вносителите няма депутати на „Възраждане“ и БСП. 

Зам.-председателят на НС Никола Минчев (ПП-ДБ) заяви, че подписът на Атанас Атанасов обвързва цялата парламентарна група и ПП-ДБ подкрепя присъединяването на Украйна към Алианса. Той определи като „аболютно технически въпрос“ липсата на представител на ПП сред вносителите на текста.

Декларацията се очаква да бъде разгледана в пленарна зала следващата седмица.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети