Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ предлага отлагане с 1 година на новите такси за битовите отпадъци

Политика

ГЕРБ предлага отлагане с 1 година на новите такси за битовите отпадъци

ГЕРБ предлага отлагане с 1 година на новите такси за битовите отпадъци - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ внесе искане за отлагане с 1 година на новите такси за битовите отпадъци. Това е станало по настояване на Националното сдружение на общините, заяви на нарочен брифинг депутатът Николай Нанков.

„Такъв ангажимент беше поет от Бойко Борисов преди 3 седмици. Промените касаят отлагане с година за новата методика за изчисление на таксата за битови отпадъци. От 1 януари 2025 г. тя щеше да поскъпне с 3 до 10 пъти във всяка община. Няма да е вече на база данъчна оценка, а на обитаващите имота. Нашето предложение ще даде възможност за справедлив начин на таксуване“, посочи Николай Нанков и добави, че така институциите ще имат време да прецезират текстовете и да има нормативни промени.

„Предлагаме промяна, свързана с отчесленията съгласно Закона за управление на отпадъците. Вие знаете, че тези средства към настоящия момент се събират от общините и съответно се превеждат в Регионалната инспекция по околна та среда и водите. Целогодишно общините не могат да използват и да оперират с тези средства. Това, което предлагаме, е този ресурс на практика да остава в общинските администрации, те да използват тези средства“, каза Теменужка Петкова.

На брифинга стана ясно, че ГЕРБ ще се регистрира на 11 септември за изборите през октомври.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, данъци, такси
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети