Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ предлага промени в Закона за хазарта

Политика

ГЕРБ предлага промени в Закона за хазарта

ГЕРБ предлага промени в Закона за хазарта - Tribune.bg
Снимка:

Депутати от управляващата партия са внесли промените в деловодството на парламента

От ГЕРБ предлагат по-прецизна регламентация на лотарийната числова игра кено в Закона за мерките и действията при извънредно положение, съобщи БНР. Предложените промени засягат Закона за хазарта и са внесени в петък вечерта от група депутати от управляващата партия, начело с председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова. Това се случва на фона на работата на депутатите по други текстове от закона, уреждащ извънредната епидемична ситуация, които вече са одобрени на първо четене от парламента.

Според вносителите, Законът за хазарта различава четири вида игри: тото, лото, бинго и кено. Така от една страна характеристиките на лото и кено са идентични, но изискванията за издаване на лиценз за една от двете игри сериозно се различават.

Необходимостта от доказване на инвестиции за организиране на двата вида игри се различават, макар и в други текстове определенията за вида игра да се припокриват, но да се разграничават от бингото.

Всичко това налага внасяне на яснота в текстовете, за да не се създават предпоставки за злоупотреби, категорични са вносителите от ГЕРБ.

Анализатори припомнят, че именно подобни „неясноти” бяха в основата на ощетяването на хазната при облагането, използвано от хазартните игри, организирани от бизнесмена Васил Божков.

Внесеното предложение за хазарта е допълнително и тепърва ще се разглежда на първо четене във водещата бюджетна комисия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети