Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ предлага Временна анкетна комисия за учението в „Чешнегирово“ и смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев

Политика

ГЕРБ предлага Временна анкетна комисия за учението в „Чешнегирово“ и смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев

ГЕРБ предлага Временна анкетна комисия за учението в Чешнегирово и смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев - Tribune.bg
Снимка:

Президентът дава генералски пагони на шефа на Военна полиция, изтъкна Даниел Митов

ГЕРБ предлага създаването на Временна анкетна комисия в парламента, която да изясни инцидента при провеждането на военното учение в „Чешнегирово“ и смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев, съобщи в декларация от името на група ГЕРБ-СДС депутатът Даниел Митов. По думите му става въпрос за едно безобразие, както и за действията и бездействията на Министерство на отбраната.

„Срещнахме се и със семейството на ст. лейтенант Тодор Манчев. Собственикът на цеха е изпратил сигнал до Военна полиция -  Пловдив, а ст. лейтенант Тодор Манчев го приема, защото е дежурен. Военна полиция замита случая и не го докладва в срок, след което върху ст. лейтенанта се упражнява натиск да промени показанията си“, разясни случая Данаил Митов. Той напомни, че доклад на Министерството на отбраната напълно оневинява действията на ст. лейтенант Манчев, но учудващо министърът на отбраната Панайотов изпраща доклада до полк. Сотиров, който е  директор на служба „Военна полиция“.

„Подвежда ли министър Панайотов обществеността с твърдението си, че ст. лейтенант Манчев е невинен, след като има негова резолюция, че е виновен. Какви действия са предприели от „Военна полиция“ след смъртния случай и защо стаята на инцидента е спешно е почистена основно“, попита Митов. Той уточни, че от партия ГЕРБ са се запознали с всички документи по случая със смъртта на ст. лейтенант Манчев.

„Човек, който е извършил зверски тормоз над своя подчинен, не може да бъде командир. Човек, който е бил на пир, по време на погребението на лейтенант Манчев, не може да бъде командир“, настояват от ПП ГЕРБ. Митов повдигна и въпроса как без да е изяснен случая, президентът дава генералски пагони на шефа на Военна полиция полк. Сотиров, който е разследвал и смъртта на пилота на Миг-29 в учението при Шабла. „Ако това става последната седмица на служебния кабинет, дали не се касае за предварително поети ангажименти от държавния глава“, попита риторично  Митов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати