Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Амбицията е БВП на страната да нарасне до 100 милиарда евро до 2025 г., заяви Лъчезар Борисов

Политика

Амбицията е БВП на страната да нарасне до 100 милиарда евро до 2025 г., заяви Лъчезар Борисов

Амбицията е БВП на страната да нарасне до 100 милиарда евро до 2025 г., заяви Лъчезар Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Инвестициите в образованието и здравеопазването, неповишаването на данъците, ръста на икономиката и политиката по доходите бяха във фокуса на срещата на ГЕРБ и КНСБ. По-рано председателят на партията и премиер Бойко Борисов също разговаря с президента на КНСБ Пламен Димитров за постигнатото от правителството в рамките на мандата и осигурената стабилна основа, върху която могат да бъдат реализирани бъдещи управленски политики. Дончев изтъкна, че приоритет остава образованието - „Ще продължим да инвестираме и през следващите години, така че разходите в тази сфера да достигнат 5% от БВП. Пет пъти ще нараснат и публичните разходи към бизнеса за иновации“, изтъкна още Томислав Дончев.

Владислав Горанов подчерта, че настоящият модел на данъчна система се е доказал като работещ и в следващите няколко години не следва да се правят съществени изменения в данъчната политика. Горанов напомни също за голямата евроинтеграционна победа през изминалата година, когато България влезе в „чакалнята“ на Еврозоната и Банковия съюз. „Предвиждаме минималната работна заплата да стане 500 евро, а средната – 1000 евро. Пенсиите на над 2 млн. възрастни хора ще бъдат ежегодно актуализирани“, посочи водачът на листата на ГЕРБ в Добрич и министър на труда и социалната политика Деница Сачева. Сачева отбеляза, че мащабна реформа на модела на социално подпомагане ще осигури по-целенасочено и фокусирано подпомагане на близо 350 000 семейства всеки месец. „Не може да говорим за качествена социална политика и социални услуги, ако не подобрим условията на труд, заплащането и кариерното развитие на социалните работници. В нов КТ ще бъдат регламентирани гъвкавото работно време и дистанционната работа. Ще се финансира изграждането на платформа за прогнозиране на работните места на бъдещето и необходимите за тях умения. С това ще се подпомогне квалификацията, преквалификацията и бързата смяна на професия на около 300 000 души. Сачева добави още, че 160 000 души, които нито учат, нито работят, ще бъдат идентифицирани и включени на пазара на труда. Почти 1,6 млн. души ще бъдат обучени на дигитални умения, като за целта ще бъдат създадени 760 дигитални клубове, съобщи още Деница Сачева.

„Нашата амбиция е БВП на страната да нарасне до 100 милиарда евро до 2025 г. и същевременно с това да трансформираме икономиката“, заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ и министър на икономиката Лъчезар Борисов. Той изтъкна активната работа на правителството в областта на насърчаването на инвестициите и посочи, че само от началото на кризата има сертифицирани проекти за 1,6 милиарда лева.

Върху създаването на условия за достъпно, ефективно и модерно здравеопазване за всички акцентира водачът на листата във Варна и Велико Търново и министър на здравеопазването Костадин Ангелов. Бърз достъп, качествено лечение и грижа за възстановяване - чрез завършване на реформите в спешната помощ и модернизиране й, ускоряване на дигитализацията на здравеопазването и приоритизиране на медицинските специалности са също част от задачите, подчерта Костадин Ангелов.

Среща с КНСБСреща с КНСБ

 Водачът на листата на ГЕРБ- СДС Младен Маринов и кандидатите за народни представители разговаряха с жителите на Етрополе, Ботевград и Правец. Маринов изтъкна, че ангажимент остава развитието на местната инфраструктура, както и продължаване на битката с битовата престъпност. По думите на областния координатор на ГЕРБ - София област и кандидат за народен представител Николина Ангелкова допълни, че ще продължи инвестицията в изграждане на  водопроводна мрежа в населените места от София област. Пред жителите на Ботевград тя даде пример със започналата реконструкция на пътя Ботевград – Мездра. Кандидатът за народен представител и общински ръководител на ГЕРБ- Ботевград Дамян Маринов от своя страна изтъкна колко са важни отпуснатите от правителството средства за внедряване на мерки за енергийна ефективност и основен ремонт на МБАЛ Ботевград.

В София-областВ София-област

По повод 8-ми март – Международният ден на жената, проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Плевен и Мирослав Петров, втори в листата с кандидати за народни представители, се срещнаха с представителки на Жени ГЕРБ в града в неформална обстановка. На срещата присъства и д-р Мариана Лазарова, пета в листата и представител на СДС. Срещата бе инициирана от Десислава Панталеева, областен организационен секретар на Жени ГЕРБ – Плевен. Проф. Горчев поздрави дамите за празника, пожела им здраве и много усмихнати дни.

ГЕРБГЕРБ

Дани Каназирева, водач на листата на ГЕРБ - Пловдив област и кандидати за народни представители посетиха Перущица. Те бяха посрещнати от кмета на общината Мария Вълканова, която представи някои от важните инфраструктурни проекти за града и населените места. Сред тях е започналият ремонт на една от основните улици на Перущица –„3-март“.Там след сключен договор за съвместна дейност с В и К – Пловдив водният оператор е извършил изкопните работи и вече е сменен водопровода, а в момента общината полага асфалтовата настилка. От своя страна кметът на Перущица допълни, че съвсем скоро ще започне ремонт и на центъра на града. 

ГЕРБГЕРБ

Областният координатор на ГЕРБ и кмет на Пловдив два мандата Иван Тотев представи кандидатите в галерия „Капана“. Той подчерта, че всеки от избраниците е със своя експертиза и ще е полезен за страната и за града си. От своя страна Менда Стоянова поздрави присъстващите. На събитието присъства кметът на Пловдив Здравко Димитров. Кандидатите после преминаха заедно до предизборния пункт, където се срещнаха и разговаряха с гражданите. МГЕРБ спазиха традицията си и зарадваха с гербери дамите по Главната за днешния празник 8-ми март.

ПловдивПловдив

В Сливен началото бе дадено в изцяло обновената спортна зала „Асеновец“. За ремонта на съоръжението правителството на премиера Бойко Борисов отпусна близо 1,3 млн. лева. „Сливен е дал много на България и ще продължава да дава“, заяви министърът на земеделието и водач на листа в града Десислава Танева. Тя подчерта, че пред стараната и Европа предстои предизвикателството за преход към зелена икономика и зелено земеделие.

 С водосвет започна кампанията и в Хасковско. Делян Добрев подчеръта, че отборът му има идеи и воля, както че познават добре проблемите и в най-отдалечените места на областта.

ХасковскоХасковско

 Във Варна благословията си даде Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Водачът на листа здравният министър проф. д- р Костадин Ангелов, областният координатор на ПП ГЕРБ –Варна и кмет на морската столица Иван Портних, както и всички кандидати бяха посрещнати в катедралния храм, „Свето Успение Богородично“-символа на Варна.„Варна е винаги в моето сърце“, каза проф. Ангелов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати