Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ призова да не се политизира проблемът с чумата по свинете

Политика

ГЕРБ призова да не се политизира проблемът с чумата по свинете

ГЕРБ призова да не се политизира проблемът с чумата по свинете - Tribune.bg
Снимка:

Опозицията отново внася страх и безпокойство в населението, каза Мария Белова

ГЕРБ призова да не се политизира проблемът с чумата по свинете. Призивът идва в отговор на БСП, чиито депутати по-рано настояха за оставки на министъра на земеделието Десислава Танева и на шефа на Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/ Дамян Илиев заради разпространението на африканската чума по свинете.

„Министерството на земеделието и храните съвместно с Министерството на отбраната и МВР са предприели всички необходими действия във връзка с ограничаване на разпространението на вируса. Съвместно осъществяват дейности, свързани с незабавното унищожение на заразените животни“, поясни председателката на комисията по земеделие в парламента Мария Белова.

Според нея отново опозицията политизира един проблем, който касае цялото общество. „Опитват се отново да всяват страх и безпокойство в населението“, предупреди Белова.

До момента бедствено положение заради африканската чума е обявено в три области на страната - Русе, Плевен и Разград.

Заместник-председателката на комисията по земеделие в парламента призова всички институции в страната да се борят за спасението на свиневъдния сектор на България.

БАБХ проследява 35 дни назад готовата продукция от всички регистрирани свинеферми в страната и постоянно извършва лабораторни изследвания.  

Белова призова хората, които отглеждат животни в своите задни дворове, да бъдат достатъчно отговорни да предприемат необходимите действия, които Министерството на земеделието и БАБХ изискват от тях.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети