Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ призова Румен Радев да оттегли заявката си за втори мандат

Политика

ГЕРБ призова Румен Радев да оттегли заявката си за втори мандат

ГЕРБ призова Румен Радев да оттегли заявката си за втори мандат - Tribune.bg
Снимка:

Спас Гърневски попита президента Радев дали не е прекалил с гафовете

ГЕРБ призова президента Румен Радев да оттегли заявката си за втори мандат, се казва в декларация от името на парламентарната група на партията, прочетена в пленарната зала от народния представител Спас Гърневски.

„Г-н президент, оттеглете заявката си за втори мандат! Четири години стигат“, призова от трибуната депутатът Спас Гърневски. Той припомни, че „с халосен патрон президентът Румен Радев през лятото вдигнал юмрук“ и призовал за неподчинение срещу тези, които спасяват човешки животи.

„Няма как да не последва възмездие. ОЛАФ заподозря в корупция секретаря на президента Пламен Узунов. Сега трябва да възстановим 6 милиона евро и това е предпоставка за наказателно производство“, изтъкна Гърневски.

По думите му договорът за 270 високопроходими автомобили за охрана на границите от МВР е сключен от президентския съветник и бивш служебен министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

„Изискванията по обществената поръчка се нагаждат така, че да спечели определена компания. Господин президент, не станаха ли твърде много гафовете на вашия екип“, попита Гърневски. Той обясни, че разследването на европейската антикорупционна институция следи за начина, по който са заложени параметрите за обществената поръчка, когато вътрешен министър е бил настоящият секретар на президента Радев, а не сключването на договора, когато министър е бил Валентин Радев от ГЕРБ.

„От „Дондуков“ 2 най-нагло коментират лъжа до лъжа. Правят препратка за сключването на договора, но МВР не е можело да не сключи договора, който преди това е бил обжалван пред две институции“, категоричен е Спас Гърневски.

Според него ОЛАФ търси именно кой е манипулирал тази обществена поръчка - кои от фирмите произвеждат SUV и джипове, както и  има ли данни за злоупотреба с власт и облагодетелстване на трета страна. Гърневски цитира изказване на служебния премиер Огнян Герджиков, който казва, че му е нареждано от президента как да действа.

„Г-н президент, вие просто така наредихте. В правовата държава има норми, които трябва да се спазват. До кога обществото ще търпи разюзданото ви поведение. Какъвто чорбаджията, такива и ратаите му“, посочи Спас Гърневски и допълни, че участието на Румен Радев в инициативата „Три морета“ е „резил“ за страната, тъй като се оказало, че е бил контактен на заразен с коронавирус.

„Домакините ви изгониха като бездомно куче от страната. Вие сте срам и позор от страната ни“, коментира от трибуната Гърневски.

Социалистът Крум Зарков коментира това изказване като предупреди, че страната ни е била осъждана, заради депутати от ГЕРБ.

„България е осъждана не веднъж за това, че депутати от ГЕРБ си позволяват тук да изопачават фактите и да произнасят присъди. Че хора тук четяха СРС-та“, напомни Зарков.

По думите му  предстоят избори, в които хората ще решат дали искат политици като Румен Радев или като Спас Гърневски.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПОЗИЦИЯТА НА ГЕРБ!.....КОМУНИСТЪТ РУМЕН РАДЕВ - ДО СТЕНАТА..... ЕВРОПА НЯМА ДА РАБОТИ С РУСКИ РЕЗИДЕНТИ.........
03.02.2021 10:21 / Отговор
Надблюдател А бе Фигуранта май са го сготвили , но той още се прави че размахва юмрук и клейми "класовия" враг! Сложили са го на бавен огън, и той до изборите не само ще уври, ами ще има време да се вмирише! Ненапразно и Корнелия се спотайва!
Пък казано честно, тя си има и други фаворити, по "млади" от Фатмака...Зарковчета, Божанковчета, Симовчета, които са далеч повече наведени и "всеотдайни"!
03.02.2021 10:23 / Отговор
БИЙ СВИНЯТА ПО ГЛАВАТА!!.........БИЙ!......... БИЙ!!............. БИЙ!!.................................................. ТОВА СЕ ПОЛАГА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ТИЧЕСКАТА БАНДА ОКОЛО КОРУМПИРАНИЯТ РУМЕН РАДЕВ..............
СЕГА ДА ВИКАТ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОКУРОРИ:"МУТРИ ВЪН"........
ЕТО ЗАЩО ИМ ПРЕЧИ ГЛ. ПРОКУРОР ГЕШЕВ.........
НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КРАДЦИ ВСЕ ПРОКУРОРИТЕ ИМ ПРЕЧАТ, ДА ГРАБЯТ БЪЛГАРИТЕ.........
03.02.2021 11:37
кесо Румба, не се оставяй на гербаджийските провокации и като Гошо Тарабата, известен още и като "героя" от Лайпциг мини в настъпление. Кажи, че Пламен Узунов е разкрит като "гербаджийски провокатор" внедрен лично от Борисов за да те омаскари в "сътрудничество" с "гербаджийската провокаторка" Лаура Кьовеши. И още добави, че твои сътрудници никога не биха вдигали ръка за хайл Хитлер, а единствено и само за "достойния" вожд на руския Райх таварищ Путин - хайл Путин. Дръж се, Румба, не се предавай!
03.02.2021 10:49 / Отговор
И това е възможно, Нали беше уж независим натовец,колко му е да се превърти на лоста и да стане пак натовец
03.02.2021 14:12
Този комунист Гърневски е чукундур, няма ли кой да обруши? Такива лекета ни управляват вече 30 години. Мърши!
03.02.2021 13:30 / Отговор
ЗАТОВА ТОЛКОВА ГО ОБИЧА КОМУНИСТЪТ РУМЕН РАДЕВ......... 00
03.02.2021 15:29

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати