Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Промените в Закона за съдебната власт да бъдат дадени на Конституционния съд

Политика

ГЕРБ: Промените в Закона за съдебната власт да бъдат дадени на Конституционния съд

ГЕРБ: Промените в Закона за съдебната власт да бъдат дадени на Конституционния съд - Tribune.bg
Снимка:

От парламентарната група на партия ГЕРБ призоваха промените в Закона за съдебната власт да бъдат дадени на Конституционния съд, пише БНР. Депутатът Радомир Чолаков коментира, че приетите на второ четене параграфи, с които статутът на европейския прокурор и европейските делегирани прокурори ще се приравни на статута на националните прокурори, е неадекватно и срамно"

"Нагледахме се, колеги, в този мандат на извращения с правото, и слава Богу, че това Народно събрание приключва, за да приключи и агонията, в която се намира нашата професия. Понеже, за съжаление, утре или вдругиден се разпускаме, няма да имаме време да пуснем искане пред Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на току-що приетия законопроект, за което госпожа министърката сега ще се радва. Надявам се обаче някой от другите оправомощени органи да го направи, за да покажем на тези хора, че те не разбират от право и е добре да не се занимават повече с тази материя. Трябва да им бъде показана силата на правото, както досега Конституционният съд им я показва", заяви Чолаков.

А министърът на правосъдието в оставка Надежда Йорданова благодари на мнозинството за приетите окончателни промени:

"Българският народ очаква справедливост, българският народ иска злоупотребите с евросредства да бъдат разследвани и съответно виновните - изправени пред съда. С този законопроект вие направихте това възможно. И да, устояхте на всички опити да се засили или да се установи власт на главния прокурор и върху европейските делегирани прокурори. По този начин вие попречихте да бъде използвана и каквато и да е била политическа или друга задкулисна власт върху работата на тези европейски делегирани прокурори“, каза Йорданова.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати