Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Рашков хвърля предизборни димки, той е председател на предизборния щаб на Радев

Политика

ГЕРБ: Рашков хвърля предизборни димки, той е председател на предизборния щаб на Радев

ГЕРБ: Рашков хвърля предизборни димки, той е председател на предизборния щаб на Радев - Tribune.bg

Защо МВР спи и не се заеме със заплахите към Спецов, казаха от ГЕРБ

„Бойко Рашков да се заеме със случая на със заплахите за живота на шефа на НАП Румен Спецов. Защо е бил заплашван и от кого, как случаят с Ива Митева беше разкрит за ден, а сега Рашков не дава отговор“, каза Александър Иванов от ГЕРБ, който заедно с Тома Биков и Жечо Станков дадоха брифинг от село Ялботина, Община Драгоман.

Иванов обясни, че са дошли на място пред къщата на собственика на фирма на Спецов и призоваха да се разследва продажбата ѝ със задълженията към хазната в размер на 1,5 млн. лв.

От ГЕРБ настояват за отговори на няколко въпроса: Рашков попитал ли е Спецов кой ще възстанови неизплатените данъчни задължения на продадената компания? Защо МВР спи? 

„Притесняваме се, че може би новият собственик на тази фирма, след като е разбрал, че тя му е продадена със задължения, е започнал да търси отговорни“, допълни Иванов.

Жечо Станков пък призова Рашков да не да влиза само в  КЕВР, а и в министерството на енергетиката. Цената на тока е скочила 3 пъти, каза той.

„Вижте какво правят съседите ни - взимат мерки за бизнеса, трябва да се работи за намаляване на тази тежест да се вземе решение“.

„В последните няколко месеца ставаме свидетели на безхаберието в българската енергетика – това е ограбване на гражданите, на бизнеса, на общините. Призоваваме Рашков не да прави PR акции в КЕВР, а да влезе в енергийното министерство”, казаха Станков.

„Рашков пуска предизборни димки. Той не е вътрешен министър, а председател на предизборния щаб на Радев. Настояваме предизборната кампания да бъде битка на идеи и партиите да намерят допирни точки. В противен случай, заради такива като Рашков, ще продължим още месеци да затъваме в тази криза, в която сме в момента”, каза Тома Биков .

По темата за предстоящия вот Биков категорично заяви, че членовете на ГЕРБ ще бъдат инструктирани да не подписват никакви документи, давани им от полицията. А твърденията, че ГЕРБ и ДПС се готвят да купуват гласове, Биков определи като „смешни ченгесарски номера”.

„Рашков се държа като мушморок, когато имаше парламент, го викахме го 3 пъти. Всички димки се оказаха фалшименто. Фалшив герой, да провери откъде ги има парите Рашков“, допълни той.

„Главният прокурор защо не е проверил Спецов? Като е голям мъж да излезе с доказателства, а той само дава интервюта. Ще ви ги обявим на закрито заседание казва Рашков, без медии“, обясни Биков.

Относно казаното от Рашков в интервю за БНР по-рано днес – че строежът на магистрала „Хемус” е незаконосъобразен, Биков призова да се разпитват и дават на съд хора, срещу които има доказателства за нарушения.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати