Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ с десетки жалби за нарушения в изборния ден

Политика

ГЕРБ с десетки жалби за нарушения в изборния ден

ГЕРБ с десетки жалби за нарушения в изборния ден - Tribune.bg
Снимка:

Коалицията ГЕРБ-СДС подаде десетки жалби от цялата страна. Голяма част от тях са не само за купуване на гласове, но и за директна агитация пред или в изборните секции.

ГЕРБ подаде няколко сигнала във Видин за грубо нарушаване на изборните правила. В сигналите се алармира, че председателят на комисията позволява на един от членовете на СИК да стои до машината по време на вота и да указва на гласоподавателите за кого да гласуват.

От общинското ръководство на ПП ГЕРБ в Суворово са подадени две жалби за нарушения в изборния ден до РИК Варна. Едната жалба е срещу председателката на СИК в СУ „ Н. Вапцаров“ в Суворово Галина Веселинова, представител от ИТН, която е излязла с документи и ги е предала в колата на координатор на ДБ в общинския център. Дадени са показания в РПУ –Девня. От секция в село Чернево, община Суворово сигнализират за незаконна агитация в изборния ден от страна на Милко Динев, член на СИК, представител на ДБ. Оплакването срещу него е и за непристойно поведение.

ГЕРБ-Сливен подаде жалба до Районната избирателна комисия /РИК/-Сливен за нарушение на изборния процес в една от секциите в града. В жалбата се сигнализира, че председателят на СИК некоректно изпълнява задълженията си и позволява гласуване с две карти за единия вид избор.

„Председателят на комисията, в нарушение на изборното законодателство, предоставя на гласоподавател ВТОРА КАРТА за гласуване, с мотив, че същия е „пропуснал“ да гласува за единия вид избори. Освен, че въпросният председател грубо нарушава своите правомощия, не се съобразява и с изричните указания на ЦИК, в които ясно е посочено, че и за двата избора се гласува с една карта“, пише в жалбата.

От ГЕРБ – Сливен настояват да се постанови решение, с което да се гарантира законосъобразно упражняване на глас на всеки български гражданин.

„Моля да вземете и всички необходими мерки и предприемете всички необходими действия за преустановяване на гореописаните нарушения“, се казва още в жалбата.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, жалби
Топ новини виж още

Хороскоп