Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ще предложим Митов за премиер и ще върнем мандата (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Ще предложим Митов за премиер и ще върнем мандата (ВИДЕО)

Борисов: Ще предложим Митов за премиер и ще върнем мандата (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Той подчерта, че в момента се намираме в ситуация на тежка президентска република

Ако дойде нашият ред да получим мандат, ще предложим на парламентарната група за министър-председател Даниел Митов и веднага ще върнем мандата. Това е единственото, което зависи от нас“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му небивалата конституционна криза, в която ни е вкарал Радев с неговите марионетки-партии, достига върхове.

Ще представим отпред пред Президентството състав на кабинет, за да могат хората да сравнят това, което предлагаме ние с предложението на всички останали“, уточни лидерът на ГЕРБ. Той зави, че това не е показност, а отговорност.

Партията ще представи проектокабинет, за да видят хората, кои са номинираните за управление и ще върнат мандата на президента.

Борисов заяви, че страната е потопена в хаос. Наблюдава се провал в икономиката, здравеопазването, енергетиката и много други важни сфери на обществения и икономическия живот.

Той отново подчерта, че ГЕРБ с нищо не е виновен на останалите партии, че те не могат да съставят правителство. Борисов ги призова към взаимно уважение.

Лидерът на ГЕРБ призова другите политически лидери да се смирят в името на доброто. „С омраза и с обиди нищо не се получава“, добави той.

Два месеца създавате илюзията, че ще направите правителство. Имате прекрасно мнозинство, решете всички въпроси по начина, който искате. Не виждам как ще накарате българите да излязат да гласуват при трети избори, особено на фона на очакваната вълна от коронавирус. Ще победим най-лошата избирателна активност, която имаме. Създайте илюзия у хората, че има нужда да отидем на трети избори“, каза Борисов.

Той отново подчерта, че ГЕРБ ще обявят своя кандидат за президент, когато свършат парламентарните избори.

Бившият премиер коментира и други актуални теми. Той обяви, че страната ни вече се е провалила във ваксинационната кампания и изрази безпокойство с идващата нова КОВИД вълна. Борисов подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ, всички са работили денонощно в борбата със заразата и са оставили държавата в най-блестящата ситуация, отколкото всички останали в Европа. Той заяви, че заради провалената ваксинация ни чака тежка криза.

Как могат да принизяват и да считат, че някой потрива ръчички и се радва на този хаос? Как да се радвам на това, което виждам?“, коментира Борисов думите на Корнелия Нинова от преди няколко дни, че Борисов само седи и потрива доволен ръце.

Борисов изказа безпокойство и по темата с мигрантите. „Няма седмица, която да не съм говорил да се спазва споразумението с Турция. Политиката за добросъседство е стратегически важна.

Имаме кандидат- премиер, който си е подал оставката преди да бъде назначен. Искам да видя модела Нинова, моделът Трифонов – слагаш, махаш- защо се скараха не знам. Колегите ДБ освен за постове друго не ги интересува. Призовавам колегите да се смилят и да не се дърпат, доброто да побеждава“, допълни той.

ГЕРБ не ви пречи с нищо в момента. Имате перфектно мнозинство в парламента. Имаше илюзия, че ще направите правителство без ГЕРБ. Решете всички въпроси по начина, по който сте го казали в слогана. Молбата ми към колегите е да се смирят. Те да си решат какво да направят, но с добро. Видя се, че с омраза и с обиди нищо не се случва. Не виждам как ще поддържат илюзията и ще накарат българите да гласуват за трети път особено в COVID вълна“, поясни лидерът на ГЕРБ.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обяви, че ще е предизвикателство да се гласува 2 в 1 с една машина. „Да излязат и да кажат какви ще са тези избори, две в едно ли, през две седмици ли?“, попита Дончев.

Борисов подчерта, че в момента се намираме в ситуация на тежка президентска република, като на Путин. „Радев постигна хаос, направи парламента за смях. Той създаде партиите на протеста, когато излезе с юмрука напред“, добави Борисов.

Видео: 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети