Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ с нови разкрития за назначенията на Кирил Петков в ББР (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ с нови разкрития за назначенията на Кирил Петков в ББР (ВИДЕО)

ГЕРБ с нови разкрития за назначенията на Кирил Петков в ББР (ВИДЕО) - Tribune.bg

„Добрата опозиция е градивната опозиция, но по-добрата, е бдителната такава - тази, която следи, информирана е и говори с факти, числа и обстоятелства. Да следиш обещанията, които са дадени, е важно за обществото", заяви Георг Георгиев.

Той припомни, че на 7 юли, Кирил Петков, е коментирал темата с ББР и заплатите, които са получавали директорите в банката. Интересно е сега, след като промяната да се случва, в ББР е факт, дали същите междуметия предизвикват у г-н Петков заплатите на настоящото ръководство.

Така Цанко Арабаджиев за месеците август и септември е получил по 17 000 лв. за заплати, а освен това, си е разписал месечни бонуси в размер на 2000 лв. Любомир Талев изчисли, че Цанко Арабаджиев получава и друга заплата и така месечно си докарвал над 40 000 лв., съобщи Любомир Талев. Самият Арабаджиев е кадър на ДБ и е бил кандидат-депутат от партията на Христо иванов.

Всички останали трима директори в Борда на ББР, получавали заплати от банката, като не пропуснали да се назначат и в дъщерните дружества на институцията, откъдето получавали по още една заплата.

Чакаме ахването, коментира след това Георг Георгиев.

„По-важният въпрос е именно как се управлява и как функционира ББР към настоящия момент“, каза още той.

Димитър Вучев отбеляза, че темата със заплатите е важна, но не е основният момент. Така за последната половин година активите на банката са спаднали с почти половин млрд. лв.

„Сериозни спадове има при почти всички пера от баланса на банката. 250 млн. лв. спад показва една декапитализация. Ликвидността е спаднала с 200 млн. лв. 55 кредита за периода 25 май до ден-днешен. От тях 47 са през микрофинансиращото дружество на ББР, говорим за едва 8 кредита, това е промяната в нея. На 5 август т.г. с решение на министерски съвет е предвидено ББР да отчете загуба от 400 млн. лв. Какви са изводите - на първо място големият въпрос е къде са парите? Показва всичко това, провала на служебното правителство на Румен Радев и принципала на ББР - Кирил Петков. Нас ни притеснява, че тази подкрепа трябваше да отиде през бизнеса - нещо, което не виждаме. Нищо не се подкрепя от държавата, нито един бизнес“, обобщи данните той.

„От вчера е видна промяната. Промяната се корени явно в един тип - няма нищо против държавния ресурс да плащаме два пъти на едно и също дружество. Определено промяна има, но тази промяна, не мисля, че ще се хареса на българите“, заяви Георгиев.

Любомир Талев припомни за договора с ДКК, а името на кантората е „Георгиев, Тодоров и Ко.“, която кантора, според информацията, е свързана със "Сиела Норма" - фирмата, която отговаря за доставката и поддръжката на машините за гласуване. Същата адвокатска кантора има сключен договор за прилична шестцифрена сума и с ББР. Освен това ББР подготвял договор за адвокатска помощ за 600 000 евро. „Остава да видим дали пак ще спечели тази кантора или една друга, на Лена Бориславова“, каза още Талев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети