Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ с остри думи към Радев и служебното правителство: Вдигнали са на тъмно корпоративния данък с 50%

Политика

ГЕРБ с остри думи към Радев и служебното правителство: Вдигнали са на тъмно корпоративния данък с 50%

ГЕРБ с остри думи към Радев и служебното правителство: Вдигнали са на тъмно корпоративния данък с 50% - Tribune.bg
Снимка:

Обърканият Рашков сигурно ще вика на разпит и свещеници, казаха от партията

„Като 17-та точка от заседание на МС на 30 юни е взето решение България да повиши своя данък без обществено обсъждане и без никаква оценка на въздействие. България се съгласява да повиши корпоративния данък с минимум 50 на сто при положение, че страната ни е една от най-привлекателните за инвестиции“, заяви на брифинг Александър Иванов от ГЕРБ.

Той запита защо финансовият министър Асен Василев не е дал пресконференция, за да осветли тази толкова важна стъпка за страната ни. Иванов подчерта, че служебния кабинет на Радев реално обрича инвестициите у нас.

Деница Сачева уточни, че решението е непрофесионално и непочтено. „Това е резултатът от неформалната коалиция, която се опитва да прерастне в официална, ИТН-ДБ и Мая Манолова. На практика над 250 милиона лева ще бъдат взети от бизнеса, което ще рефлектира върху социалната политика и безработицата у нас. Стойността на социалните послания на всички партии, варира между 5 и 15 млрд. лева, а това е невъзможно без повишаване на данъците, което е преминало на тъмно през служебното правителство“, заяви Сачева.

Томислав Дончев пък определи служебното правителство като изключително активно, откъм интервюта, пресконференции, селфита с празни язовири. „По съществен е въпроса, защо тук има тишина? Ние настояваме да чуем позициите на партньорите в Съвета за тристранно сътрудничество. Един такъв въпрос обичайно отнема месеци консултации и дискусии, как ще се отрази на отделните граждани, на заплатите на работниците. Настоявам всички партии да се обозначат и какво е мнението им за увеличаване на корпоративния данък. Редно би било една седмица преди изборите всички основни полотически сили да имат ясна позиция. Редно е принципала на това правителство Румен Радев да излезе с позиция“, заяви още  Дончев.

Тома Биков определи Бойко Рашков като доста объркан човек, който два месеца броди из българския ефир. „Понеже последните два месеца всички са срещу нас, МВР, някои медии, опоненти, ние отново сме първа политическа сила според социологическите проучвания. МВР започва да прилича на пиар агенция и в последната фаза ни обвини в сделка с църквата“, заяви Биков. Той припомни на Рашков, че дървени комунисти са се опитвали да унжат църквата, но мавзолей няма, а църква има.

„Надяваме се митрополити и свещеници да не се викат на разпит, както наши активисти“, заяви Биков и призова „обърканият“ Рашков да се спре, защото това, което той прави, не го е правил никой последните 30 години.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати