Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ с резерви относно промени в НПК за контрол върху прокуратурата

Политика

ГЕРБ с резерви относно промени в НПК за контрол върху прокуратурата

ГЕРБ с резерви относно промени в НПК за контрол върху прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

Според БСП промените ще дадат възможност за разследване на главния прокурор

Предложението, внесено от БСП за промени в НПК и контрол на актовете на прокуратурата, все още не е видяно и не е публикувано, коментира заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов.

„Към настоящия момент мога да заявя, че изразяваме резерви от ПГ на ГЕРБ. На първо място, този дебат се води от известно време без да видим ясно и конкретно предложение”, коментира пред медиите в парламента Ципов. Той поясни, че по въпроса дали да има съдебен контрол на актовете на прокуратурата, и в момента има съдебен контрол върху някои от актовете. „На прокуратурата обвинителните актове се разглеждат в съдебно заседание и се произнасят присъди от страна на съда. Нека да обърна внимание на народните представители от БСП, че към настоящия момент има инстанционен контрол на прокуратурата, въведе ли се и съдебен контрол, нека те да отговорят ще има ли възможност съдът да се занимава с нещо друго, освен с това да контролира всеки един акт за образуване или отказ за образуване на наказателно производство”, изтъкна юристът.

Контролът върху прокуратурата да се осъществява от независимия български съд, искат левите. За пример Корнелия Нинова посочи, че когато човек подаде жалба в прокуратурата и тя издаде отказ да образува дело, жалбоподателят нищо не може да направи. Затова социалистите предлагат този отказ да може да се обжалва. Нещо повече, промените ще са способ за разследване и на главния прокурор, допълни лидерът на социалистите. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, БСП

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати