Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ са сезирали Сарафов за насаждане на етническа вражда в Хасково

Политика

ГЕРБ са сезирали Сарафов за насаждане на етническа вражда в Хасково

ГЕРБ са сезирали Сарафов за насаждане на етническа вражда в Хасково - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ са сезирали и. д. главният прокурор на България Борислав Сарафов за насаждане на етническа вражда в Хасково от техни опоненти. Това съобщи на пресконференция областният координатор на партията и депутат от района Делян Добрев. Според него предизборната кампания е преминала изключително неприятно, а единственият, който се е държал коректно, е бил дългогодишният опонент на ГЕРБ Георги Иванов.

"Конкретният сигнал е за насаждане на етническа омраза, отъждествявайки ДПС с Османската империя. В социалните мрежи беше разпространено писмо от Ботев, в което се съдържат изрази като "Как сте още роб до роб", "Баташкото клане" и др. В клипа са използвани изрази, които отразяват една коренно различна епоха на робство, за която е писал нашият велик родолюбец", заяви Добрев.

Според него определени бизнесгрупировки са насаждали етническа омраза с цел извличане на политически актив.

За да се избегнат спекулации, че от ДПС са избрали кмета на Хасково, Делян Добрев извади техния вот за общински съветници, който е 6 156 гласа, от резултата на Дечев на балотажа и пресметна, че неговият резултат е 10 085. Тези гласове са били достатъчни за победа над Николай Ставрев, който е получил 10 053 гласа.

Делян Добрев определи резултатите на ГЕРБ в областта като категорични с преизбирането на 7-те общински кмета и 89 общински съветници. Последно партията е имала 104 съветници, но областният лидер отчете, че общинските съвети в Симеоновград, Тополовград и Харманли са намалели. ГЕРБ в Хасковско са повишавали резултата си от парламентарните избори през април с 5 000 гласа – 23 535 тогава и 28 355 сега. Анализът, направен от Добрев, сочи, че опонентите им от ПП-ДБ са паднали от 16 106 на 5 043 гласа, колкото бил твърдият електорат в областта на ДБ. ПП-ДБ имали 11 съветнически места в региона, 8 пъти по-малко от тези на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети