Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Кирил Петков води тайни разговори с „Възраждане“ да отпадне зеленият сертификат

Политика

ГЕРБ: Кирил Петков води тайни разговори с „Възраждане“ да отпадне зеленият сертификат

ГЕРБ: Кирил Петков води тайни разговори с Възраждане да отпадне зеленият сертификат - Tribune.bg
Снимка:

Опозицията предлага в такъв случай сертификатът дирекно да отпадне, тъй като е „побългарен“ и в чужбина дори не му вярват

„Преди малко разбрахме, че министър-председателят на Република България г-н Петков е водил разговори на тъмно, тайни разговори, в които е поел ангажимент за отпадането на зеления сертификат в Република България“. Това заяви проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

Той припомни каква е историята със зеления сертификат в сградата на Народното събрание. Проф. Ангелов подчерта, че преди повече от месец от ГЕРБ-СДС са внесли предложение в Народното събрание за отпадането на зеления сертификат в Народното събрание.

„Защо? Просто, защото той трябваше да важи за абсолютно всички български граждани. Нека ние да не се сравняваме помежду си – кои сме по-равни или по-богоизбрани. Нашият зелен сертификат е в нашите депутатски карти. Всички от нашата парламентарна група си дадохме зелените сертификати и те са вкарани в нашите депутатски карти. Да, обаче в сградата на парламента влизат депутати без зелени сертификати. Хайде да не се сравняваме ние с тях, хайде да се сравняваме с българските граждани, които ходят ежедневно на работа и не могат да отидат на работа, ако нямат зелен сертификат“, посочи бившият здравен министър.

„Ние, от нашата парламентарна група категорично настояваме в България да се спазват правилата от абсолютно всички български граждани и властта да се стреми да налага тези правила и да пази живота на хората, а не да пази собственото си време в Министерския съвет или в сградите на Народното събрание. Тъй като правителството се провали с въвеждането на зеления сертификат в България. Това заяви проф. Костадин Ангелов, депутат от ГЕРБ-СДС в парламента.

„Хайде да си го кажем направо: „Когато някой ви иска зелен сертификат, иска ли ви личната карта?Сигурни ли сте, че това е вашият зелен сертификат? По информацията, която имаме, 30% от зелените сертификати в България са фалшиви, по наши данни“. МВР се провали в спирането на търговията със зелени сертификати. Притежаването на фалшив зелен сертификат е опасно – то убива хората. Именно заради този провал на правителството на Петков, настояваме за отмяна на зеления сертификат. Когато падне зеления сертификат, търговията на фалшиви сертификати ще спре – тоест ние ще свършим работата на МВР“, категоричен бе проф. Ангелов.

Росица Кирова обяви, че ГЕРБ-СДС ще помогнат в конституционната жалба на „Възраждане“ срещу зеления сертификат. „12 депутата от нашата група се подписаха под тази жалба, защото това е документ, който дава различни права на българските граждани и онеправдава онези, които искат да спазват здравните правила“, посочи Кирова.

„Ние сме против побългарения вариант на зеления сертификат, а не срещу самия зелен сертификат“, уточни още проф. Костадин Ангелов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати