Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-СДС: Бягането от коалиционно управление не съдейства за обществено доверие

Политика

ГЕРБ-СДС: Бягането от коалиционно управление не съдейства за обществено доверие

ГЕРБ-СДС: Бягането от коалиционно управление не съдейства за обществено доверие - Tribune.bg

„През изминалата парламентарна сесия приехме бюджета за тази година, както и приехме промените в Конституцията, които да положат основите на съдебната реформа. Отчитаме този факт като добра основа за стабилизиране на политическия, обществения и икономически хоризонт на държавата”, това заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС в деклация за приоритите на партията за новата година.

Обичайно деклацията се чете от председателя Десислава Атанасова, но изненадващо на трибуната излезе Петкова. По информация на Tribune именно Теменужка Петкова ще стане председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.  

„Дълбоката съдебна реформа бе тласък за приемане на България в Шенгенското пространство. Считаме този факт и за наш успех“, каза депутатът.

За настоящата пленарна сесия приоритет е работата по Плана за възстановяване и устойчивост и усилията за пълноправно членство в Шенген и еврозоната, подчерта Петкова.

По думите ѝ тази амбициозна задача минава през ротацията. „Политическата криза не е преодоляна изцяло и парламентарното мнозинство трябва да положи усилие за това“, подчерта тя.

Според Петкова при съставянето на това правителство е съществувало политическо напрежение около въпроса с чий мандат ще се осъществи ротацията през март, но че сега това не важи.

„Бягането от нормалните форми за политическо взаимодействие каквито са коалиционното управление и поемането на ясни политически ангажименти пред обществото, не съдейства за генериране на обществено доверие пред правителство и парламента. Надявам се, че ротацията ще бъде повод за нормализиране и на тази част от политическото говорене и ще ни даде възможност да наричаме нещата с истинските им имена".

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети