Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-СДС държат на коалиционното споразумение: Време е политическото лицемерие да спре

Политика

ГЕРБ-СДС държат на коалиционното споразумение: Време е политическото лицемерие да спре

ГЕРБ-СДС държат на коалиционното споразумение: Време е политическото лицемерие да спре - Tribune.bg

„ПГ на ГЕРБ е на мнение, че преговорите и подписването на коалиционно споразумение са крайно наложителни, тъй като смятаме, че е време политическото лицемерие да спре“, заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„Ясно е, че работим заедно, ясно е, че работим по конкретни теми и приоритети и не приемаме поведението, което има „Продължаваме промяната“ в непрекъснато неглижиране на това, че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила, спечелила доверието на своите избиратели и имаща право да предлага и изпълнява програмите и приоритетите, с които е била избрана от своите гласоподаватели“, посочи Сачева.

Денков за предложението на Борисов: Да не подменяме приоритетите. Сега не е момент за коалиция

Тя увери, че коалиционното споразумение няма да промени основните приоритети на правителството, както и че ГЕРБ очаква да чуе от Денков като министър-председател какво всъщност е изпълнено през тези девет месеца.

„Непрекъснатите намеци за „корупционен багаж“ намираме най-малкото за нелепи. Искаме да припомним, че до него стои човек, който все още не е дал ясен отговор на „Чаталджагейт“. Има друг министър, в чието министерство, имаше арести за корупция, и още един министър от неговото правителство, който ходи с охрана“, добави Сачева по повод на изказване на премиера Николай Денков във връзка с предложението на ГЕРБ за проект за коалиционно споразумение. Тя подчерта, че борбата с корупцията е основен приоритет и на ГЕРБ-СДС.

„Не искаме борба за постове, неслучайно не слагаме на първо място регулаторите. Затова и не говорим за делене на постове 50 на 50 или 60 на 40, защото смятаме, ще това е най-малкото недостойно“, посочи Сачева и добави, че коалиционното споразумение би посочило приоритетите и обединяващите центрове на партии, както и отчетност на политиците.

„Ние не виждаме крачка напред, която да показва промяна в живота на българските граждани. Българите за това ли гласуваха – за конгресен туризъм? Или всички заедно да работим, въпреки различита“, каза още Сачева.

Теменужка Петкова добави, че приоритетите в документа са същите, по които са говорили с ПП-ДБ. Целта не са министерските кресла, това е неоснователно и пълна демагогия.

„Днес в залата видяхме лицемерието на ПП. Костадинов от „Възраждане“ заяви, че те са търсили тяхната подкрепа, за да се отхвърли предложението за „Уестигхаус“ В същото време в меморандума си те пишат, е трябва да няма плаващи мнозинства. Кога са искрени?“, попита Петкова.

Това, което се случва са тежки съмнения за корупционни практики в редица министерства. Господин Денков като министър-председател би трябвало да го знае. Това руши доверието както в управлението, така и в институциите“, добави депутатът Тома Биков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети