Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-СДС и проф. Анастас Герджиков са с най-много гласове в Босилеград

Политика

ГЕРБ-СДС и проф. Анастас Герджиков са с най-много гласове в Босилеград

Снимка:

196 български граждани упражниха правото си на вот в секцията в Босилеград, сочат окончателните резултати от гласуването.

Най-много гласове получават ГЕРБ-СДС в избора за народни представители, а за президент и вицепрезидент президентската двойка Анастас Герджиков – Невяна Митева, съобщава БНР.

На изборите за народни представители за ГЕРБ-СДС са подадени 97, следва ДБ - 16, ИТН - 15, ПП - 12, "Възраждане" - 8, ВМРО - 6, "Изправи се БГ! Ние идваме" - 5, другите са с по-малко от 5 гласа, като има и 16 невалидни бюлетини.

За двойката Анастас Герджиков - Невяна Митева са гласували 91, за президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова 37, за Александър Томов  - 10, Костадин Костадинов - 10, Лозан Панов - 8, Милен Михов - 7, а останалите гласове са за другите кандидати, 15 са  невалидните бюлетини.

Очакванията бяха около 300 наши сънародници да отидат да гласуват в секцията в Културно-информационния център в Босилеград, но се оказаха по-малко. Директорът на центъра Иван Николов коментира:

"Границата фактически е затворена за български граждани. Те не могат да се върнат обратно, защото пак ще им трябва PCR, който трябва да се извади тук, а той е много скъп и много труден за вадене".  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема