Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-СДС към „Промяната“: Оставка, аматьори!Наиграхте ли се? Плодовете ще ги берете на избори!

Политика

ГЕРБ-СДС към „Промяната“: Оставка, аматьори!Наиграхте ли се? Плодовете ще ги берете на избори!

ГЕРБ-СДС към Промяната: Оставка, аматьори!Наиграхте ли се? Плодовете ще ги берете на избори! - Tribune.bg
Снимка:

„Оставка, аматьори“! С този призив парламентарната група на ГЕРБ-СДС се обърна към управляващите и по-точно към „Продължаваме Промяната“ в декларация, изчетена от парламентарната трибуна от Николай Нанков.

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството отправи остри критики към властта за политиката, която води по отношение строителството на магистрали и по-конкретно случващото се с „Хемус“ и „Струма“. Той настоя управляващите да си стягат багажа и да падат бързо, защото на всички било ясно, че за нито една от тях няма да бъдат спазени сроковете, оставени от ГЕРБ.

„Вие, г-да от „Промяната“, завършвате започнатото от нас, лъсна вашето политическо лицемерие, липсва ви капацитет. За всички е ясно каква щета на българските граждани нанесе „Промяната“. Наиграхте ли се? Според мен се наиграхте, плодовете ще ги берете на избори“, категоричен бе Нанков.

По думите му спрените проекти ще се върнат като бумеранг.

„Най-лошото строителство е недовършеното“, изтъкна той, цитирайки бившия служебен министър Виолета Комитова, която била права в това отношение.

„Една нула ще построите. Като паметници ще останат да стърчат хиляди незавършени проекти. Всички тези обекти бяха започнати и заложени от нас - или като проектиране, или като търгуване, или като реално строителство“, отбеляза депутатът от ГЕРБ.

Той предупреди, че АМ „Струма“ няма да мине през Кресна, а България ще трябва да връща милиарди на ЕК заради блокирането на строителството.

Според ГЕРБ-СДС цяла година управляващите са разтягали локуми за АМ „Хемус“, а довършването й ще коства милиарди.

Нанков отново повтори позицията на ГЕРБ-СДС, че новата власт продължава да се разплаща по процедурите, които остро критикуваше, а именно „инхаус“ процедурите.

Обвиненията за забавеното строителство на АМ „Струма“ провокираха присъстващия в залата министър на екологията Борислав Сандов.

Магистрала „Струма“ е предвидено да започне 2008 година - строителството в частта Кресненско дефиле. Това не се е случило нито от първото правителство на ГЕРБ, нито от второто на ГЕРБ, нито от третото правителство на ГЕРБ, отговори на критиките Сандов.

По думите му в третото правителство на ГЕРБ са осъзнали, че това не може да се случи по начина, по  който те са се опитвали да „шиканират“ екологичната оценка, предвиждаща или тунел, или изцяло източен обход.

„Накрая с решение на МС сте решили за изграждане с национални средства, заобикаляйки екологичното законодателство и европейското такова“, каза още екоминистърът.

Според него това е щяло да доведе до наказателна процедура. Той обвини ГЕРБ, че опитват да създават раздор между него и вицепремиера Гроздан Караджов.

„Не е добре да забравяте цялото проспано време“, обърна се министърът към ГЕРБ-СДС.

Председателстващата заседанието Росица Кирова от ГЕРБ напомни на министъра, че отговаря на декларация и сега ще трябва да дава думата на всички групи за отношение. По думите й Сандов прекъснал дискусията по гледания в момента законопроект. Министърът все пак се вслуша в думите й и се върна към законопроекта, но не пропусна да атакува бившите управляващи, че заради много забавени законопроекти и адаптирането им към европейското законодателство са компрометирали България.

„За магистралните политици и времето явно ще си говорим друг път, но част от магистралите не се изграждат , защото онези сакове с пари явно не са стигнали докъдето трябва“, коментира още Сандов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп