Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-СДС: Няма да правим кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание

Политика

ГЕРБ-СДС: Няма да правим кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание

ГЕРБ-СДС: Няма да правим кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание - Tribune.bg
Снимка:

Ние ще бъдем в пленарна зала и 59 депутати ще гласуваме против предложеното правителство, уточни Атанасова

Депутатите от ГЕРБ-СДС няма да влизат в пленарна зала до гласуването на кабинета. Това обяви на брифинг председателят на парламентарната група Десислава Атанасова.

Позицията на депутатите от ГЕРБ идва, след като изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов реши да изслушва при закрити врата премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов относно доставката и цената на природния газ.

Това бе първа точка в програмата на Народното събрание за четвъртък. Изслушването е по предложение на Делян Добрев от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„Преди месеци тези същите, които закриха заседанието сега, избираха състав на КЕВР. Помните ли тогава бодрите им  изказвания: „Когато изберем нов състав на КЕВР, ситуацията ще е друга, цената ще е ниска. Помните ли, когато назначаваха ново ръководство на „Булгаргаз“ какво казваха: „Ситуацията ще е друга, ние ще направим всичко възможно цената да е по-ниска“. Помните ли Лена Бориславова, която обикаляше всичките ви телевизии и всякакви други включвания от къде ли не, че цената на газа ще е четири пъти по-ниска. Е, уважаеми медии, тъй като сега не можем да разберем каква ще е цената от тези, които са вътре в пленарна зала в оставка, вчера стана ясно от ръководството на "Булгаргаз" цената ще е 32 процента по-нагоре, а газ няма. Оттук нататък, за съжаление нашето общество ще трябва да плати цената и на тези 32 процента по-висока цена на газа и на цялата некадърност на тези аматьори. Нашата парламентарна група не намира за нужно повече да стои в пленарната зала на Народното събрание“, категорична бе Десислава Атанасова.

„Няма никакъв повод нашата парламентарна група да бъде в зала и да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Говоря за безпредметното присъствие в пленарна зала и във вчерашния ден, вероятно и във всеки друг до гласуване на правителство, ако има такова“, каза още тя.

„Ние ще бъдем в пленарна зала и 59 депутати ще гласуваме против предложеното правителство, ако има такова внесено предложение и изпълнен мандат, връчен на президента. Не бива да се бъркат двете теми. Говоря за безпредметното присъствие в пленарна зала“, уточни Атанасова.

„Вие като призвани да информирате обществото няма да разберете нищо от отговорите на министър-председателя в оставка и на министъра на енергетиката в оставка. Това ли е целта на това управление да скрие поредния си провал“, попита Атанасова.

Теменужка Петкова обяви, че днес сме станали свидетели на поредната порция нагло и арогантно поведение на това некадърно правителство. Тя изрази надежда, че то скоро ще си отиде.

„Смехотворно звучат твърденията на управляващите, че заседанието днес трябва да бъде закрито, защото имало някакви секретни документи, които българските граждани и бизнес не трябва да знаят“, посочи Петкова.

„Не може да бъде секретна цената на природния газ и сигурността на доставките на природен газ за България. Кое е секретно? Цената я плащат хората и бизнеса“, възмути се бившият енергиен министър.

„Те искат да засекретят това, че вчера изпълнителният директор на „Булгаргаз“ заяви, че до края на годината няма газ, няма осигурени доставки на газ“, посочи Петкова

По думите й дружеството „Булгаргаз" няма секретно деловодство, че да бъдат внесени в деловодството на НС такива документи.

Делян Добрев от своя страна също заяви, че няма нищо секретно в това колко ще струва газа и ще има ли такъв.

„Засекретиха заседанието, защото не искат да кажат, че газът скача с 32 % за юли, че август месец ще продължи да нараства с двуцифрени темпове и не се знае дали изобщо ще го има. Управляващите в момента засекретиха бомбата, която слагат пред следващия служебен кабинет. Следващият служебен кабинет на Радев ще бъде изправен пред ситуация, в която физически няма да има достатъчно газ и ще трябва да се въведе ограничителен режим на газа в България. Не само, че е скъп, него няма да го има“, предупреди Делян Добрев. По думите му, ако пред правителството на Радев е заложена бомба, пред следващия редовен кабинет е заложена ядрена бойна глава.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати