Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-СДС подкрепи кандидатурата на Георги Бянов за кмет на община Стражица

Политика

ГЕРБ-СДС подкрепи кандидатурата на Георги Бянов за кмет на община Стражица

Коалиция ГЕРБ-СДС подкрепи кандидата за кмет на община Стражица Георги Бянов, чиято кандидатура бе издигната от Инициативен комитет. Пълната подкрепа на най-голямата дясно-центристка коалиция бе заявена от областния лидер на ГЕРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов пред членове и симпатизанти на двете партии, пред представители на Инициативния комитет на кандидата и пред местни жители.

„Време е за обединение, за единство, за градивност и надпартийност. Затова взехме решение да подкрепим независимия кандидат за кмет Георги Бянов. Той е достоен човек, който с работата си през годините е доказал, че умее да защитава интересите на жителите на Стражица и населените места от общината, да работи за решаването на проблемите на всеки човек, да си сътрудничи градивно и в диалог с представители на различни политически сили в името на Стражица, в името на хората“, каза пред присъстващите Даниел Панов.

Панов подчерта, че живеем във време, в което партийните пристрастия трябва да останат на заден план, защото само обединени можем да минем през изпитанията, които ни предстоят. Областният лидер на ГЕРБ каза още, че познава Георги Бянов и като колега от редиците на Българската армия и увери присъстващите, че подготовката, която той има, за да бъде един успешен местен управленец е желязна. Панов посочи, че кандидатът с номер 13 в бюлетината се е изградил като личност, знаеща какво е ред, дисциплина, решителност и отговорност, бързина при вземато на правилните и най-точни решения.

„Чест и отговорност за мен е да получа подкрепата на коалиция ГЕРБ-СДС и лично на кмета на Велико Търново и председател на Сдружението на общините Даниел Панов“, каза по време на срещата Георги Бянов. Той заяви още, че община Стражица се нуждае от компетентно управление и експертиза, за да може да продължи политиката за изготвяне и управление на качествени проекти по линия на програмите на ЕС, чийто нов планов период започва тази година. По думите му, макар и непълен мандатът до 2023 година е от особена важност, за да не бъде пропусната възможността за привличане на средства за инвестиции в публичната инфраструктура.

„Знаете, че новият подход към еврофинансирането през този програмен период ще бъде на принципа на задължителните партньорства, а не толкова на принципа на конкуренцията. Градските общини ще си партнират с околните малки общини, а малките общини са с гарантирани бюджети, но в задължително партньорство помежду си. Затова за мен е особено ценна личната подкрепа на Даниел Панов в качеството му не само на областен лидер на ГЕРБ, но и на председател на Националното сдружение на общините и кмет на Велико Търново. Убеден съм, че в негово лице община Стражица има верен приятел и сигурен партньор“, допълни Георги Бянов.

Частичните местни избори за кмет на Стражица са на 3 октомври.  


Топ новини

виж още

Актуална тема