Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС предлагат парламентът да работи извънредно другата седмица

Политика

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС предлагат парламентът да работи извънредно другата седмица

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС предлагат парламентът да работи извънредно другата седмица - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание да не провежда пленарно заседание утре, 15 декември, и да заседава извънредно от 12:00 ч. в понеделник и вторник другата седмица, 18 и 19 декември, предвижда проект на решение. То е внесено днес в деловодството на парламента и подписано от народните представители Кирил Петков („Продължаваме Промяната – Демократична България“), Делян Пеевски (ДПС) и Бойко Борисов (ГЕРБ-СДС).

Предвижда се дневният ред за понеделник да включва проект на решение за предприемане на действия по изграждането на 7-и и 8-и блок на площадка № 2 на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД с технология АР 1000. Предлага се депутатите да разгледат на първо четене изменения в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Трета точка е изслушване на министъра на културата Кръстьо Кръстев, министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Евгени Симеонов относно това спазен ли е законът при демонтажа на Паметника на Съветската армия в София. Предлага се да бъде изслушан министър-председателят Николай Денков относно позицията на Република България в предстоящи заседания, както и за резултатите от проведените заседания на Европейския съвет.

Точка единствена в предлагания дневен ред за вторник е второ четене на измененията в Конституцията.

Днес заседанието се провали, а Росен Желязков не успя да оправи реда в залата и насрочи заседание за петък в 9:00 часа.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети