Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ/СДС: ПП/ДБ ни дадоха управленска програма на „Excel“, повечето им идеи са непрофесионални

Политика

ГЕРБ/СДС: ПП/ДБ ни дадоха управленска програма на „Excel“, повечето им идеи са непрофесионални

Коалиция ГЕРБ/СДС представи докъде е стигнала работата в съвместните работни групи с ПП/ДБ по обща законодателна програма.

„Работата е свършена до средата – например има цели сфери, където забележките на нашите екипи са приети. Голяма част от предложенията, които постъпиха до нас от тях, не бяха професионални. Това, което получихме като предложения в много сектори беше изчисления, екселски таблици, лозунги… По мои изчисления с около 20 млрд. бюджетен дефицит“, коментира Томислав Дончев.

„Тази управленска програма в сектор финанси не дава нито отговори, нито решения. Посоката, на която залагат е неточна“, заяви и Теменужка Петкова.

Според нея на фона на тежката ситуация с финансите, ГЕРБ/СДС са очаквали да получат решения.

„Не получихме друго освен една декларация, че ще има 3% дефицит, но не и как ще се случи. Управленската програма е във формат Ексел, което няма много смисъл, защото реално няма никакво остойностяване и изчисления колко ще струва всичко“, каза тя.

България има и много сериозен проблем с ръста на инфлацията. В цялата им програма нямаше мерки срещу това, което е една от основните пречки за влизане в еврозоната“, подчерта още Теменужка Петков.

Рая Назарян обясни, че при съдебната реформа са обсъждани само правомощията на главния прокурор Иван Гешев.

„Имат добри намерения, добри пожелания, но не знаят как да ги осъществяват“, обобщи тя.

Програмата в сектор „Енергетика“ е незаконна, коментира Жечо Станков.

Основна цел им е всички граждани да излязат на свободния пазар на електроенергия, което ще направи сметката за ток на домакинствата от 70 на около 350 лв. С това не знам какво ще се постигне, освен хората под линията на бедност да станат двойно повече. Колегите са се развихрили не само на територията на България, но и на Западните Балкани. Освен че ще закриват централите тук, ще „помагат“ да се закрият ТЕЦ-овете в съседните страни. Това ще остави Балканите без ток“, допълни Жечо Станков.

Николай Нанков изрази отрицателно отношение към програмата на ПП/ДБ в сектор региони.

„Искат да правят нова програма, а реално не реализираха нито една стара. Да не изброявам всичките безумници. За тях качеството на държавно управление е свързано само с дигитализация. Само ще кажа, че искат да дигитализират жп релсите“, каза той.

Проф. Костадин Ангелов подчерта, че коалицията е отишла изключително добронамерено с идеята да се обединят двете предизборни програми, за да се разработи обща, по която парламентът да работи.

„Искат прозрачна обществена поръчка за детската болница. Това звучи хубаво като заклинание, но е тавтология. Чета в Екселската таблица, че искат БГ пощи да осъществява телемедицинска помощ в пощенски станции. Как си представят лекарите да работят в пощите? Аз разбирам идеите на колегите, но е писано от човек, който не знае как функционира здравеопазването“, коментира още той.

Най-новият виц е: „Какво работиш? – Кардиолог съм в БГ пощи“, пошегува се Деница Сачева.

„Участвала съм в писането на много управленски програми, за първи път участвах в разработване на управленска екселска таблица. Получихме празна екселска таблица, впоследствие се появиха текстове. Много от тях се припокриват с действащи мерки, а други са толкова общи, че не се разбира какво се иска“, каза тя.

Това, което ни направи силно впечатление е непознаването на функционирането на държавата. Правната дейност да се даде на правни кантори, а общините да получават пари „прозрачно“ – т.е пред камерите. Защото, явно ако не те снимат, не е прозрачно“, недоумява Сачева.

„Призовавам ви да прочетете цялата им управленска екселска таблица. Зашеметяващи хрумки и емоционални послания. Не се учудвам, че колегите от ДБ не бяха особено активни. Дадохме им възможност да направим нещо заедно и да преглътнат поредната си загуба на изборите, но те през цялото време искаха да показват на избирателите си, че не правят нищо с нас“, каза тя.

Утре започват срещите с експерти от останалите партии в Народното събрание. В 11 часа ще е срещата с ДПС, в 13 с БСП, а в 15 с ИТН. В петък ще има експертна среща и с „Възраждане“.

„Три седмици полагахме огромни усилия да демонстрираме търпение, за да формулираме законодателна, управленска програма и правителство. През цялото време слушаме от тях само как имат решение, няма да подкрепят, няма да обсъждат. Искат само подкрепата ни за втория мандат. Забравили са, че ние сме победители, загубихме достатъчно време да се опитваме да ги обучим как се пише управленска програма“, обобщи Десислава Атанасова.

ЦЯЛАТА УПРАВЛЕНСКА ПРОГРАМА - ЧЕТЕТЕ ТУК


Последвайте ни в Google News

 

Етикети избори 2023
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети