Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-СДС с предложения за санкции при отказ за кръвен тест от шофьори

Политика

ГЕРБ-СДС с предложения за санкции при отказ за кръвен тест от шофьори

ГЕРБ-СДС с предложения за санкции при отказ за кръвен тест от шофьори - Tribune.bg
Снимка:

Парламентарната група на ГЕРБ - СДС внесе предложение за промяна в НК за санкции при отказ за кръвен тест при управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във Фейсбук.

„Нужна е и актуализирана стратегия за борба с наркотиците - не само документ, а цялостна, действаща, всеобхватна и ангажираща обществото ни концепция", допълва тя.

По думите ѝ са необходими нови възможности за лечение на наркозависимите, психотерапевтични програми и превантивни центрове със специален фокус към непълнолетни и малолетни лица.

Атанасова обръща внимание на  безплатните програми и психологична подкрепа за семействата на употребяващи наркотици или наркозависими непълнолетни и малолетни.

„Нужно е преодоляване на стигмата и откровен разговор за проблема. Време е да действаме! Заради децата на България. Незабавно! Заедно!", пише Атанасова.

Тя поздрави прокуратурата и МВР за акцията против разпространението на наркотици, която се провежда на територията на цялата страна.

„Прокуратурата и МВР заслужават подкрепа в усилията им срещу разпространението на наркотици. Когато институциите си партнират срещу толкова общественоопасна дейност е задължително да получат и необходимите законови инструменти за реализиране на целите си", допълни Атанасова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети