Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-СДС след срещата с ПП-ДБ: Ясни приоритети за работа на НС, после избор на председател

Политика

ГЕРБ-СДС след срещата с ПП-ДБ: Ясни приоритети за работа на НС, после избор на председател

ГЕРБ-СДС след срещата с ПП-ДБ: Ясни приоритети за работа на НС, после избор на председател - Tribune.bg
Снимка:

„Това е първата среща, която инициирахме ние от ГЕРБ-СДС за търсене на подкрепа и съгласие по ключовите въпроси, които стоят не само пред българския парламент, свързан с избора на председател, но изобщо пред държавата“, заяви Десислава Атанасова.

Тя допълни, че в момента се водят разговори не само за първия сред равни, но и за всички бъдещи законодателни инициативи.

„Считаме, че разговорът трябва да бъде не по отношение на личността и от коя парламентарна група ще бъде, а и за възможните решения. Всички днес обявихме, че е важно да търсим диалог и съгласие заради България и смятам, че този разговор повече от 2 часа е стъпка в тази посока. Ние ще инициираме в следващите дни работни групи, които да търсят консенсус във всички парламентарни групи за законодателните инициативи, които ще бъдат приоритетни за НС в започващата сесия", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Основното нещо, което говорихме, е, че за да работи НС, трябва да има ясни приоритети. Те са достатъчно ясни - Шенген, Еврозоната, ПВУ, и правосъдната реформа“, каза съпредседателят на ПП Асен Василев.

„Смятаме, че трябва да се гласува Бюджет достатъчно бързо, но той не е законодателна инициатива на парламента. За да заработи НС, е необходимо да се стиковат много точно програми, версии на закони, и всичко това, което обсъдихме днес. Това ще отнеме някакъв период от време, в който по-добре да се стиковат програмите, отколкото да се прибързва с непремерени ходове и скандали“, допълни Василев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати