Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ се регистрираха първи в ЦИК за евровота (ОБНОВЕНА)

Политика

ГЕРБ се регистрираха първи в ЦИК за евровота (ОБНОВЕНА)

ГЕРБ се регистрираха първи в ЦИК за евровота (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Изборите са на 26 май

По традиция ПП ГЕРБ се регистрира първа за предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26 май тази година.

Документите за регистрация на партията бяха внесени в ЦИК от председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Още миналата неделя (31 март) младежите от ГЕРБ запазиха първото място в ЦИК. В продължение на близо седмица те даваха денонощни  дежурства пред входа на избирателната комисия, за да гарантират, че традицията ще бъде спазена и партията ще се регистрира преди другите за предстоящите избори.

„Това е традиция, това е стандарт, това е тяхна инициатива още от младежите през 2007 година, когато за първи път направихме регистрация за Европейски вот“, бяха първите думи на Цветан Цветанов, който побърза да благодари на младежите от ГЕРБ.

„Надяваме се, че с днешната подкрепа, която имаме и от СДС, обединявайки усилията на демократичната общност, да покажем, че Европейската народна партия и Манфред Вебер ще бъдат бъдещият председател на Европейската комисия. Това, което ние направихме в рамките на два дни, е да съберем необходимите подписи. Знаете, че необходимите подписи за регистрация са 2500, ние събрахме 47 200 само за ден и половина! Но това, което имаме по закон е да внесем 9 999.Ние сме изпълнили изискванията на закона“, заяви Цветанов.

„За нас е важно да покажем какви са нашите евродепутати, които ще бъдат изпратени в ЕП, които ще ни представляват в европейските институции. Това, което трябва да направим, е да обединим усилията си, за да може страната ни да бъде чута и гласът на България да бъде чут максимално силно“, допълни той.

„Убеден съм, че с организацията, която имаме, с подкрепата, която получаваме, с реалните резултати, които сме постигнали – икономически растеж, всичко това, което се случва в страната, в средата за живеене на всички населени места, ще имаме необходимата подкрепа, за да може действително да имаме най-много евродепутати, които да подкрепят ЕНП и да формираме т.нар. мнозинство в Европейския парламент“, посочи Цветан Цветанов.

„Ние се стремим към това, което можем да представим в тази кампания. Убеден съм, че ще го направим по възможно най-добрия начин, защото смятаме, че нашата евролиста от 17 човека е най-компетентната, най-знаещата, придобила най-много европейски опит. Защото, когато отиваш и в тези европейски институции, трябва да знаеш какви досиета можеш да вземеш, за да можеш да бъдеш докладчик по тях. Да правиш политики, които достигат до всички държави-членки. Във всичко това, което направихме и по време на българското председателство, България имаше силния глас в Европа, Европа ни чува и Европа успя да ни чуе“, категоричен беше той.

„Смятам, че е много логична тази коалиция, която се случва. Смятам, че десницата трябва да бъде обединена, за да постигаме това, което г-н Цветанов каза, да имаме преобладаващи депутати от ЕНП в ЕП и г-н Вебер да стане следващия председател на Европейската комисия“. Това заяви от своя страна лидерът на СДС Румен Христов.

Той коментира критиките и нападките от страна на други десни формации по този начин:

„Нека да коментираме на 27. Аз не давам съвети на колегите. Ако обичат и те да не дават съвети на СДС. Мисля, че ние взехме едно осъзнато решение. Причината да не се случи коалицията, за която ме питате, не е в СДС. Близо 5 месеца водихме тези преговори. В крайна сметка, след като тя не се случи, ние направихме коалиция с възможно най-логичния партньор, партньор, който е член на ЕНП от много години, за което СДС е гласувал по неговото приемане“, отбеляза той.

„Вчера бяхме подкрепени от ПП „Обединени земеделци“. Само да кажа, че има още две организации, които заявяват подкрепа за ПП ГЕРБ. В момента водим разговори и ще се подпишат подобни споразумения с председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Аз съм убеден, че това са всъщност тези организации, които са истинската, автентична десница, ако може да се говори за партиите, които бяха в началото на прехода. Това, което направи СДС, смятаме, че е правилния подход, защото ние трябва да бъдем консолидирани и обединени за призива, който отправи Жозеф Дол към всички партии, членки на ЕНП. Семейството трябва да бъде подкрепено. Когато говорим за силна и обединена Европа, ние трябва действително да бъдем там, където да дадем възможност на всички демократично мислещи граждани, гласът им да не бъде пропилян“, добави Цветан Цветанов.

„Призивът ми към всички тези демократично мислещи български граждани – „Нека гласът ни да бъде чут, нека Европа да бъде обединена“, а това може да стане само, когато ЕНП със своите представители от всички държави могат да формират това мнозинство“, заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му на 14 април кандидатите за евродепутати ще представят платформата по секторни политики.

Автор: Андреа Драганова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети