Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ сезира Комисията по етика заради „инфантилното население“ на социалиста Иво Христов

Политика

ГЕРБ сезира Комисията по етика заради „инфантилното население“ на социалиста Иво Христов

ГЕРБ сезира Комисията по етика заради инфантилното население на социалиста Иво Христов - Tribune.bg
Снимка:

Тома Биков: Подобни изказвания рушат не само доверието в БСП, а и на цялото Народно събрание

ГЕРБ ще сезира парламентарната Комисия по етика заради изказването за „инфантилното българско население“ на социалиста Иво Христов. Това заяви в декларация от името на партията депутатът Тома Биков.

„Вчера в интервю за БТВ депутатът от ПГ на БСП Иво Христов нарече българския народ инфантилно население. Това не е първият случай, в който г-н Христов се отнася презрително към българските граждани. Преди 3 години той заяви, че 80 % от българите са дебили. С последната си телевизионна изява г-н Христов практически препотвърди тази своя теза“, констатира народният представител от ГЕРБ. По думите му ПГ на ГЕРБ се солидаризира с позицията на младежката организация на партията и категорично осъжда подобни изказвания.

"Настояваме ръководството на ПГ на БСП да заеме ясна позиция по отношение на думите на г-н Христов, като или да се разграничи категорично от тези квалификации, или да поеме политическата отговорност за тях. Това е най-малкото, което може да направите в тази ситуация, защото изказването на г-н Христов хвърля сянка на съмнение по отношение на искреността на вашите намерения да работите за благото на българския народ", посочи Тома Биков. Той коментира, че пасивната позиция на БСП след подобни изказвания е симптоматична за начина на мислене на социалистите.

"За вас неифантилни и недебилни са само онези български граждани, които са готови да ви припознаят като свое политическо представителство. Това политическо високомерие е една от причините вече повече от 10 години да не сте в състояние да спечелите доверието на мнозинството от българските граждани. Подобни изказвания рушат не само доверието във вашата политическа сила, а и на цялото Народно събрание", изтъкна Тома Биков. Той напомни на БСП, че високомерието в политиката е отхвърляне на философията на демократичната система, както и че това е тоталитарен идеологически инстинкт, който в новата българска история е нанесъл достатъчно травми на българския народ. Депутатът подчерта, ГЕРБ са склонни да мълчат за обидите и епитетите, с които биват наричани от опонентите си, но не са склонни да мълчат, когато някой си позволява квалификации по отношение на българския народ.

"Ние сме в тази зала да помагаме на българския народ, а не за да го поучаваме, обвиняваме или обиждаме. Ако целта на присъствието на БСП в тази зала е друга, то може да продължите да се отнасяте пасивно към подобни изказвания. Това единствено ще направи още по-видим двойният стандарт, който традиционно проявявате", посочи още Тома Биков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Анастас #
Иво Хритовците и Иво Христовщината
са "целофана" на изпражненията, които се зоват "протестиращи" ...

Медийният Джихад на Божков TV
ни представят Иво Христовците като Умни а те всъщност са предводители на Лузъри

ама - Долна проба Лузъри ...

1. Лузъри - второ поколение Комуно-Соц-Простаци
2. Лузъри - пребоядисани като
Еколози, Вегани, Розови и откровени Педалисти и Тротонеткаджии
3. Лузъри - футболни мутри
4. Лузъри - псевдо 'телектуалци
5. Лузъри - псевдо учени

тааа ... това са Активистите на
ДеБъ, Зелени, БСП, Русофили
и Чочарките на "протеста" - Кюстендилската Пача и Габровската Маря.

(концептуално)
07.10.2020 11:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети