Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Шефовете на служби са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа

Политика

ГЕРБ: Шефовете на служби са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа

ГЕРБ: Шефовете на служби са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев и служебният вътрешен министър Бойко Рашков не могат да простят на службите, че разкриха руската шпионска мрежа. Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев и служи за неговото преизбиране. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по време на пресконференция.

„Атаката срещу службите е продиктувана от нещо друго, а не защото там има мистериозни подслушвания. Искаме да знаем истината и ако е нарушен законът, тези, които са го нарушили, трябва да понесат отговорност. Ние знаем, че службите бяха изслушани от НАТО по разкриването на шпионската мрежа в България по отношение на Руската федерация и им беше дадена най-висока оценка. Очевидно Радев и Янев не могат да простят това на службите“, заяви Митов.

„Тези хора имат достъп до цялата информация, топката е в тях. Янев трябва да излезе с цялата информация“, допълни Тома Биков. ГЕРБ призова, ако има данни за подслушвани политици, документите да бъдат незабавно разсекретени и оповестени публично.

От къде се появиха твърденията за подслушване? Атанаса Атанасов за пореден път излиза с подобни твърдения, тези неща сме ги гледали в миналото. Мине не мине време, идват избори, Атанасов обявява, че някой е бил подслушван, после се установява, че никой не е бил подслушван. Той си го играе това през годините, посочи Митов. 

„След като Бойко Рашков реши да уволнява журналисти, срещу него заваляха критики. Решиха да го извадят от блатото и инструментът за това изваждане очевидно се оказа Атанас Атанасов“, посочи той.

Митов и Биков нарекоха  случилото се „активно мероприятие“.

„Ние помним Костинброд, кетчърите на Цветанов…Тези скандали в кавички, след което истината излизаше наяве и ставаше ясно, че не е имало подслушване. Етикетът на това правителство е – Шанс за Орешарски 2. Това се потвърждава. Хвърлят една лъжа, повтарят я многократно и се опитват да убедят гражданите, че има дълбока конспирация, организирана от бившето правителство. Сега ние искаме доказателства, разсекретяване, да излезе истината наяве“, допълни Митов.

„Ставаме свидетели на активно мероприятие, организирано от милиционери от мутренските години. Атанасов има дълга история с конспирацията. Сега е решил да помогне на втори социалистически президент да спечели втори мандат“, каза Тома Биков.

Той си зададе въпроса – дали привържениците на „Демократична България“ подкрепят тези „кьорфишеци“.

„Министърът на вътрешните работи участва в предизборната кампания, вместо да организира изборите. Те са страна в кампанията, участват. Шокирани сме от факта, че министър твърди, че има подслушване на политици, защото така е видял в медиите. Медиите публикуваха само твърдяното от Атанасов“, посочи още Биков.

След като си казал по медиите, че има подслушване, трябва да го покажеш пред обществото, че то наистина съществува – с документи и да потърсиш отговорност. В момента чуваме гласовете само на двама милиционери от 90-те години, посочи още Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети