Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ ще предложи правителство с първия мандат, като най-логичен партньор виждат ДБ

Политика

ГЕРБ ще предложи правителство с първия мандат, като най-логичен партньор виждат ДБ

ГЕРБ ще предложи правителство с първия мандат, като най-логичен партньор виждат ДБ - Tribune.bg

Ние ще предложим управленска програма и държим тя да има подпис от лидерите на всички партии в парламента

Готови сме да получим първия мандат. Ще предложим състав на правителство. Вчера изпратих нашата програма за управление на всички парламентарни групи. Вероятно ще предложим на колегите контактни групи по различните секторни политики”.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя потвърди, че ще има имена на министри и със структура на Министерския съвет.

„Ако никой обаче не ни подкрепи, ще върнем първия мандат неизпълнен. Мисля, че в евентуално коалиционно правителство, ние и „Демократична България“ сме от едно европейско семейство и няма нищо по-логично да направим заедно кабинет. За мен нелогичното е „Демократична България“ да подкрепя кабинет, в който участва БСП и това вече се случи. Да не забравяме, че Христо Иванов лично гласува за госпожа Нинова вицепремиер”, каза още тя по bTV.

„Аз мога да  бъда определена за крило на Христо Иванов например в ГЕРБ, защото лично аз съм го избирала за министър в правителство на ГЕРБ. Нещо, което не съм правила нито за някой от ДПС, нито за някой от БСП. В този смисъл смятам, че е много логично две партии от едно и също европейско семейство да си партнират и тук в България, допълни Атанасова.

Според председателят на ПГ на ГЕРБ каза, че са управлявали в Реформаторския блок и кабинетът се е справял, програмите на двете партии се покриват на 90%

„С ДБ ни свърза евроатлантическите ценности. Бяхме заедно по решенията за РСМ, Ф-16, за Украйна, за атомното гориво и по други въпроси”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети