Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ ще сезира Конституционния съд заради новия КЕВР и ББР

Политика

ГЕРБ ще сезира Конституционния съд заради новия КЕВР и ББР

ГЕРБ ще сезира Конституционния съд заради новия КЕВР и ББР - Tribune.bg
Снимка:

Парламентарната група на ГЕРБ ще сезира Конституционния съд заради две много тежки грешки на правителството, каза днес във Варна депутатът Бранимир Балачев, съобщава Дарик.  

Едната е избирането на КЕВР. Противоконституционно решение е и това за преместването на Българската банка за развитие към Министерството на иновациите и растежа, предава БТА.

Едната е избирането на КЕВР. Другата -  преместването на Банката за развитие към Министерството на иновациите и растежа. Подписката за сезирането на КС вече е събрана, което ще се случи най-вероятно през следващата седмица.

В овладяването на кризата, причинена от войната в Украйна и пристигането на бежанци у нас, държавата има изключително слабо присъствие, посочи Павел Христов. Според него изобщо липсват Държавната агенция за бежанците и здравните власти.

Балачев допълни, че никой не е наясно всъщност колко души влизат в страната и с каква цел, при положение, че има законов регламент кой при какви условия може да пристига и да пътува из България. Във Варна, която пое най-голямата тежест от посрещането на бежанците, нещата се оправиха бързо благодарение не на държавата, а на общината, общинския съвет и самоорганизиралите се граждани, посочи още Христов.

Депутатите отчетоха още, че в новия държавен бюджет „благодарение“ на управляващите партии Варна ще има 3 милиона лева за капиталови разходи за тази година. Сумата за региона е 12 милиона лева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети