Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Слабо и категорично неадекватно е поведението на българската държава за Украйна (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ: Слабо и категорично неадекватно е поведението на българската държава за Украйна (ВИДЕО)

ГЕРБ: Слабо и категорично неадекватно е поведението на българската държава за Украйна (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

„Днес дойдохме да изразим солидарност с антивоенния протест срещу руската агресия. Това е наша дългосрочна позиция, заемали сме я публично и от парламентарната трибуна.“ Това каза депутатът от ГЕРБ Даниел Митов по време на антивоенния протест срещу руската агресия пред МОЧА.

„Напоследък сме, като че ли единственият говорител по тази тема.“, допълни той.  

„Когато дойдохме обаче привърженици на определена партия, които в момента са в коалиция с БСП, с бившата комунистическа партия, с Румен Радев, със Стефан Янев, точно тези, които избягват да обсъждат агресията, някои от тях дори наричат войната военна операция, тези хора се нахвърлиха именно върху нас.“, обясни Митов.

ФейсбукФейсбук

„Ние не сме управляващи от 1 г. и решенията в момента изцяло лежат върху плещите на Кирил Петков, на правителството, което сглоби Румен Радев. Тези, които  в момента отказаха да гласуват български пари да се харчат в руски военно-промишлен комплекс, са отговорниците за слабото и категорично неадекватно поведение на българската държава в тази ситуация“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос на какъв мандат е отишъл премиерът Петков в Брюксел за обсъждането на санкциите срещу Русия, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев каза:

„Със слаб мандат, защото неговото правителство от четири партии е разединено“.

„БСП не подкрепя санкциите, не подкрепя да има ясно спиране на финансирането за руската военно-промишлена машина от страна на България и неговата позиция е много по-слаба, отколкото позициите на други лидери в ЕС. Но ние дойдохме тук да подкрепим Украйна, да заявим нашия глас срещу агресията на РФ, срещу войната. Привържениците на „Демократична България“, които са толкова емоционални, са в коалиция с бившите комунисти, които допринесоха за това да няма истинска декомунизация в нашата страна и младите хора да не знаят кой кой е и от какво произлизат нашите зависимости с путинския модел на държавност“, допълни Ковачев.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати