Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-София: Мая Манолова не познава изборното законодателство и принципите за провеждане на кампания

Политика

ГЕРБ-София: Мая Манолова не познава изборното законодателство и принципите за провеждане на кампания

Снимка:

Трябва ли работата на Столична община да бъде преустановена и да се създават затруднения пред гражданите, за да води безпроблемно един от кандидатите за кмет на София своята кампания?

ГЕРБ-София категорично се противопоставя на изказването на Мая Манолова, в което тя настоява действащият кмет на София Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск до започването на предизборната кампания, съобщават от ГЕРБ.

От ГЕРБ-София бихме искали да напомним на г-жа Мая Манолова следното, пишат от партията и посочват основните си доводи:

1. Г-жа Йорданка Фандъкова е законно избран и действащ кмет на София. Към момента тя продължава да изпълнява задълженията си като кмет на столицата.

2. Предизборната кампания съгласно законодателството започва един месец преди датата на местните избори. След като бъде официално регистрирана като кандидат за кмет на София г-жа Фандъкова ще излезе в отпуск за периода на предизборната кампания.

Трябва ли работата на Столична община да бъде преустановена и да се създават затруднения пред гражданите, за да води безпроблемно един от кандидатите за кмет на София своята кампания?

ГЕРБ-София категорично не приема опитите за провокации от страна на кандидат, който би следвало добре да познава законодателството и принципите за провеждане на предизборна кампания.
Напомняме на г-жа Мая Манолова, че тя е взела лично решение да подаде оставка като омбудсман, за да започне кампанията си по-рано и в разрез със законодателството, пише още в позицията.   


Коментари (1)

Христо Георгиев Госпожа Фандъкова си врши работата и трябва да са доволни от делата.
09.09.2019 20:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още