Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Споделеното пътуване няма да подлежи на санкции

Политика

ГЕРБ: Споделеното пътуване няма да подлежи на санкции

ГЕРБ: Споделеното пътуване няма да подлежи на санкции - Tribune.bg
Снимка:

Предложението касае наказания за нерегламентиран превоз на пътници

Споделеното пътуване няма да подлежи на санкции, увериха от ГЕРБ. Преди дни управляващата партия внесе предложения за промени в Наказателния кодекс, според които всеки, който превозва пътници без съответните разрешителни, регистрация и лиценз, ще бъде наказван със затвор и отнемане на превозното средство. Предложенията не засягат споделеното пътуване, категоричен беше депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната комисия по транспорт Станислав Иванов, цитиран от БНР.

"Тук съм, за да разсея едно съмнение, породило се в обществото, че с внесения законопроект за изменение на Наказателния кодекс ще забраним споделеното пътуване. Какво е споделеното пътуване? Когато една дама или господин реши да покани приятел негов да си разделят горивото примерно от София до Варна. Това е споделено пътуване, но ние какво сме записали? Ние сме записали, че когато има облага, тогава вече не е споделено пътуване, защото не говорим само за плащане на горивото, а говорим за възмездно предоставяне на определена услуга и получаване на някаква облага за съответното пътуване", категоричен беше той.

От ГЕРБ предлагат затвор от три до пет години за нерегламентиран превоз на пътници. В случай на причинени значителни вреди на пътниците или получени неправомерно доходи, лишаването от свобода може да е от 5 до 10 години и глоба от 5000 до 10 000 лв.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети