Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Такова тежко финансово състояние не е имало от 1997 г., не може да се държим инфантилно

Политика

ГЕРБ: Такова тежко финансово състояние не е имало от 1997 г., не може да се държим инфантилно

ГЕРБ: Такова тежко финансово състояние не е имало от 1997 г., не може да се държим инфантилно - Tribune.bg
Снимка:

„Нашето предложение беше прието – в петък да извикаме финансовия министър, да каже какво е финансовото състояние в момента, бюджетът и евентуално какви са вижданията на служебния кабинет догодина. Трябва да се облегнем на бюджета за 2022г и да продължим мерките през 2023 г”, заяви Кирил Ананиев от ГЕРБ.

„Такова тежко финансово състояние на България не е имало от 1997 г. Не постигнахме съгласие по всички мерки, които предложиха отделните групи, тъй като се формираха разходи и дефицити, които ще утежнят бюджета за 2023 г.”, добави той.

„Срещнахме се по 2 теми – петък викаме финансовия министър и второ компенсациите, които ГЕРБ предложиха за таван на тока от 250 лв ще продължат. Трето - тази и следващата зима ще са най-трудните от 1997 г, защото БНБ показва, че икономическия ръст е 0, 1 %. Ние догодина ще сме в рецесия, а бюджетът за догодина е разчетен на 6,8% дефицит, а затова ще трябва 12 млрд лева дълг. Лихвите ще вървят нагоре”, обясни Делян Добрев.

„В тази ситуация партиите, които си играят на с - този искам, с този - не се държат като в детската градина. В тази тежка ситуация не може да се държим инфантилно”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети