Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Този доклад не е за партийна употреба

Политика

ГЕРБ: Този доклад не е за партийна употреба

ГЕРБ: Този доклад не е за партийна употреба - Tribune.bg
Снимка:

„Важно е обективният доклад да се чете обективно от всички политически сили. Този доклад не е за партийна употреба“. Това заяви на брифинг за медиите председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя и колегите ѝ от ГЕРБ Десислава Атанасова и евродепутатът Емил Радев коментираха констатациите в публикувания днес първи доклад за общото състояние на върховенството на закона в страните-членки в частта му за България.

ЕК за България: Реформите дават първи резултати, но остават предизвикателства

„Той не може да се ползва за черпене на дивидент или за отклоняване на вниманието от вътрешнопартиен проблем. В случая мисля че бяхме свидетели на това“, коментира Дариткова, която определя доклада като обективен и положителен.

Тя подчерта, че за разлика от други партии, ГЕРБ няма собствена медия. Затова и медийната обективност е основаваща за партията.

„Комисията акцентира върху сфери, в които държавите-членки и конкретно България, която в този доклад се споменава чак на 10-та страница, приоритетно да насочват своите действия, за да гарантират върховенството на правото в ЕС. Тези области съвпадат и с набелязаните приоритети и на правителството“, каза още Дариткова.

„В доклада се подчертава, че има добро взаимодействие между наказателна и изпълнителна власт, отбелязано е, че са наложени мерки за неотклонение на действащи политики, министри и заместник министри“, изброи Десислава Атанасова и не пропусна да отбележи добрата работа на антикорупционната комисия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети