Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ - Варна: Лицемерието на защитниците на Морската градина - ДБ и БСП - отново лъсна

Политика

ГЕРБ - Варна: Лицемерието на защитниците на Морската градина - ДБ и БСП - отново лъсна

ГЕРБ - Варна: Лицемерието на защитниците на Морската градина - ДБ и БСП - отново лъсна - Tribune.bg
Снимка:

От 11 май местният парламент забрани движението на коли по алеите в Морската градина

„Лицемерието на провъзгласилите се за защитници на Морската градина отново лъсна. На вчерашната сесия на ОбС беше сложен край  на мафиотско– партийната сага, в която ДБ и БСП, а вече и Промяната, бяха уж против трафика на автомобили в него, но с нокти и зъби браниха през годините интересите на собствениците на имоти и бизнеса, свързан с тях“.

Със свое решение от 11 май местният парламент забрани движението на коли по алеите в Морската градина, срещу което гласуваха общинските съветници от Демократична България и БСП.

Това припомниха на пресконференция председателят на ОбС на Варна Тодор Балабанов и общинският съветник от групата на ГЕРБ Марица Гърдева, съобщават от местната структура. 

Изпълнението на решението влиза в сила незабавно, като актът съответства на съдебната практика досега и всеки опит за обжалване, за какъвто дадоха индикации от ДБ, няма да успее на юридическия терен, беше категоричен Тодор Балабанов. Председателят на ОбС посочи взетите решения на вчерашното заседания на местния парламент, които популистите от ДБ нарекоха „скандални”. Одобрени са финансовите разчети, които ще играят ролята на общински бюджет при условие че за втора година и вече пети месец няма приет републикански бюджет. Гарантирани са най-важните сфери при това с повече средства – култура, здравеопазване, спорт и образование. Гласувано е решение за закупуване на нова урологична рентгенова апаратура, за ремонт на операционните зали в Клиниката по урология в МБАЛ „Св.Анна”, АГ Болница ще получи финансиране за фотоволтаична инсталация, одобрено е строителството на пристройка за две яслени групи към детска ясла „Роза” за 50 деца в район Приморски.

Варна ще има нов парк в Галата на мястото на старо сметище, което млади ентусиасти са преобразили, залесили и социализирали. Ще има паметник на генерал Иван Колев, а ФК „Тополи” – свой стадион. ОбС даде съгласие Варна да кандидатства с три проекта за финансиране по ПВУ на мерки за енергийна ефективност на сградите на районното кметство на „Владислав Варненчик”, на НЧ „Христо Ботев 1928” и Спортен комплекс „Локомотив”.

За ДБ/ПП-Варна, които се упражняват с пресконференции за Пловдивския панаир, ще напомним, че апортът с акциите в „Пълдин туринвест” е взет със законно решение на ОбС Варна от 2021 г., потвърдено и по съдебен ред.

Настояването Община Варна да върне акциите в панаира на държавата е можело да се случи, докато ДБ управляваше в коалиция с БСП и Промяната и само преди по-малко от година министър на икономиката беше Корнелия Нинова. А по нейно време като зам.-министър на икономиката и представител на борда на панаира при правителството на Сергей Станишев, беше извършена приватизацията и държавата изгуби мажоритарния си дял в панаира. ГЕРБ нито са давали, продавали или приватизирали. ОбС защитава интересите на града и на варненци, казаха още Тодор Балабанов и Марица Гърдева, цитирани от пресцентъра на партията във Варна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети