Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-Варна: Престъпно бездействие на служебния кабинет по темата с авариралия кораб води до екокатастрофа

Политика

ГЕРБ-Варна: Престъпно бездействие на служебния кабинет по темата с авариралия кораб води до екокатастрофа

Снимка:

Вече пети ден служебното правителство на Румен Радев недопустимо бездейства по случая с авариралия кораб в морето край защитената местност Яйлата, пишат в съобщение до медиите от ГЕРБ-Варна. 

По думите им след независимия оглед на натоварения с азотна тор кораб е станало ясно, че има  изтичане на химични вещества в морето и наклоняване на плавателния съд, но въпреки това няма адекватна реакция от  институциите.

Ето какво още пишат от структурата на партията в морския град: 

„Пет дни никой не намира решение на проблема! Пет дни вече са изгубени, което няма аналог в най-новата ни морска история!

Дали бездействието е заради пари и извиване на ръцете на корабособственика или на застрахователя? Или има нечистоплътно лобиране коя фирма да свърши работата и кой да получи комисионната? Това са важни въпроси, на които дължат отговори служебните министри на Румен Радев! Неблагоприятната метеорологична прогноза за влошаване на времето и липсата на спешни мерки изправят пред реална опасност от екологична катастрофа целия район!

Крайно време е за решаване на кризата и за защита на обществения интерес. Не за далавери и лични сметки. Служебният кабинет на Радев не може да се справи с един кораб, който до часове и дни може да се разбие като консерва и да избълва 3000 тона азотна тор. Отравянето на морето ще е резултатът от бездействието и от корупционните схеми на президентските хора“, пишат в заключение от ГЕРБ-Варна.  

 

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема