Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-Варна с позиция „за фалшивата загриженост на „Промяната“ за развитието на града“

Политика

ГЕРБ-Варна с позиция „за фалшивата загриженост на „Промяната“ за развитието на града“

ГЕРБ-Варна с позиция за фалшивата загриженост на Промяната за развитието на града - Tribune.bg

„Предизборно ПП-тата от варненската листа, начело с водача си Даниел Лорер, демонстрират загриженост едва сега за развитието на Варна. Нагъл и зле измислен пиар седмица преди парламентарния вот на 2 април. Промяната с нейни министри в служебните правителства на Радев и редовния кабинет на Кирил Петков управлява  две години, в които буквално  обяви война на Варна. Саботираха строителството на АМ „Хемус” – най-важна за развитието на  морската столица и цяла Североизточна България“.

Това се казва в позиция на ГЕРБ-Варна, разпространена до медиите.

От структурата подчертават, че Даниел Лорер беше министър на иновациите и растежа от края на 2021 до есента на 2022 г., но Националният план за възстановяване „мъчително едва сега прохожда“.

Работи се по  втория етап на проекта за Кайсиева градинаРаботи се по втория етап на проекта за Кайсиева градина

„Не са отворени важни оперативни програми и трета година Варна и общините не могат да кандидатстват за европейски пари.  Варненските  депутати от Промяната в 47 - то НС  гласуваха ПРОТИВ предложението  на ГЕРБ/СДС за допълнително финансиране на готовите проекти за  общините в областта и ги запратиха във фризера. Назначеният от Кирил Петков бивш областен управител Благомир Коцев, настоящ кандидат - депутат от ППДБ  блокира за една година част от бюджета на Варна в съда. ВАдС категорично отхвърли това безумно решение  като неоснователно, но може да последва втора подобна атака, която самият Коцев подклажда пред сегашния областен управител. Бил загрижен за зелените площи в града, а самият той превзел над 2 дка държавни парцели за лятна градина на семейната си кръчма в сърцето на Морската градина“, се казва в позицията.

„Предизборните манипулации и обещания на „Промяната“  –  за втори Аспарухов мост, за  АМ Хемус” и АМ „Черно море” звучат като поредния зле режисиран сериал – точно като петте моста над Дунав, осемте магистрали и авиолинията между България и Северна Македония. Поредна лъжа са и тези 25 млрд. инвестиции в Северна България , която подхвърлят  щедро  в празните им зали  за срещи или на пазарите за зарзават“, завършват ГЕРБ-Варна.

Ремонтите във Варна продължават. Община Варна осигури 175 млн. лева за реконструкция на 83 улици и 15 междублокови пространстваРемонтите във Варна продължават. Община Варна осигури 175 млн. лева за реконструкция на 83 улици и 15 междублокови пространства
Ако местният бюджет 2022 не беше обжалван в съда от бившия областен управител Благомир Коцев от Промяната, голяма част от тези ремонти щяха да са изпълнени м.г.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети