Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ във Варна: Най-важната задача за Европа в момента е да запази сигурността на външните си граници

Политика

ГЕРБ във Варна: Най-важната задача за Европа в момента е да запази сигурността на външните си граници

ГЕРБ във Варна: Най-важната задача за Европа в момента е да запази сигурността на външните си граници - Tribune.bg

„Най-важната задача за Европа в момента е да запази сигурността на външните си граници, а България е именно такава. Европа вече е узряла за това, което преди 8-9 години Бойко Борисов, като премиер и аз, като външен министър, прокарахме като концепция, а именно – да се категоризират хората, които преминават границите на ЕС, на бежанци и на незаконни мигранти“, това коментира водачът на листата с кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС в 3МИР – Варна, Даниел Митов по време на среща с граждани в Провадия. Той допълни, че е показателно, че гласът на България се чува в Европа, но зависи кой говори и какво казва.

Вторият в листата и бивш спортен министър, Красен Кралев подкрепи позицията на Митов и допълни, че политиката някъде е състезание на идеи и концепции, другаде – на красиво говорене. „Това, което ни отличава от всички останали е, че ние сме направили най-много. Трябва ни сигурност, стабилност и спокойствие – за гражданите, за бизнеса, за държавата. Политиката и държавното управление не са лесна работа“, отбеляза Кралев и благодари за безусловната подкрепа на гражданите през годините. „Орисията ни е да оправяме това, което другите са разбили“, заключи той.

Още за планираната политика на управление на ГЕРБ-СДС разкри адвокат Бранимир Балачев – трети в листата на коалицията. На първо място той постави хиперинфлацията, срещу която партията твърдо ще се бори. „За това, един от нашите проекти е Еврозоната. Не се плашете, че ще се вдигнат цените – за това е държавата, да контролира тези процеси и ние ще го направим, ако сме на власт. Така че, нека не превръщаме „евро“ в грозна дума“, апелира той.

Като втори важен въпрос Балачев открои войната между Русия и Украйна, като беше категоричен, че България няма да участва във военни действия: „Правителството, което се надявам да съставим, ще бъде проевропейско, ще подкрепя идеята за силна и обединена Европа, но то няма да допусне участие в агресивни действия и няма да жертва живота на българските граждани“.

На срещата в Провадия присъства и областният ръководител на ПП ГЕРБ - Варна, Иван Портних. Той подчерта значимостта на предстоящите избори както за национален парламент, така и за европейски.

„Вярно е, че тази тежка поредица от избори в последните години досади на всички, за това и благодарността към вас е още по-голяма, защото осъзнавате отговорността и отново сте тук“, апелира Портних.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати