Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Целта не съм аз, а партията; правителството няма успешна сфера (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Целта не съм аз, а партията; правителството няма успешна сфера (ВИДЕО)

Борисов: Целта не съм аз, а партията; правителството няма успешна сфера (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ отново заявиха, че искат оставка на управлението

Срещата ни във Враца беше определена преди арестите. Вече съм спокоен, мислех, че целта съм аз, но се оказва, че целта е партията. Това е най-голямата опозиционна партия. Това коментира във Враца лидерът на партията Бойко Борисов.

„ГЕРБ е първата партия в момента. Те са по няколко партии. Преливат си електорат. Първо Слави - три дни броиха бюлетините. После смениха машините.“, припомни бившият премиер.

„Когато стартира ГЕРБ, той беше създаден, за да се противопостави на БСП. Това беше опонент. Препоръката ми е - да се държите заедно. И без петел съмва - като си в ареста, по-трудно, но съмва. Вие показахте, че капитаните и редовите членове могат да се самоорганизират. Това видяха те - видяха жива, яростна съпротива пред ареста. Някои казват, че тези управляващите били аматьори. Не е така. Там има няколко човека, които се имат за елитарни, а всички останали сме плебс. В техните глави се върти това, че са дошли да ни оправят“, каза още Борисов.

„Те не само са брутални, а извратени. И от това най-много ще патим. Никому неизвестени, използвайки конюктура, са способни на всичко. Така е станал Хитлер, така и Сталин. Те ще дойдат за вас, един по един. При всеки арестуван кмет ще отидат депутати, адвокати, а накрая и народът", уточни Борисов.

По думите му в момента всичко в държавата е в пълен застой.

„Но това се решава. Трябва пълна мобилизация да се запази живота на хората. Тези партии  дълбоко ще съжаляват.“, категоричен беше Борисов.

„Няма човек, който може да каже, че Кирил Петков се справя добре. Нямат една успешна сфера. Има пълен застой в културата, образованието и инфраструктурата”, обясни Борисов.

По думите му през изминалата година нито една система не станала по-добра.

„Токът при ГЕРБ – 60 лв., сега – 680 лв. Нищо не го налага. Изкараха децата от ГЕРБ виновни за нафтата и бензина. Сега като минавам – гледам, че цените са си замръзнали. Хлябът, олиото – същото. Били сме виновни за олиото. И това го казват висши държавни служители. И в Белгия, Брюксел и Германия – опашки за олио. Браво бе, младежи. Борете всички и се разраствайте – вървим до Брюксел по тяхната логика”, посочи Бойко Борисов.

ГЕРБ иска оставката на правителството. Това обяви Петя Аврамова във Враца.

„Ние сме последната държава без План за възстановяване. Защо? Защото се чудят как да откраднат парите”, коментира Делян Добрев.

„Нищо друго освен батериите не са пипнали в него. Там, откъдето не могат да измислят как да откраднат пари – ето ги батериите. Българската държава няма нужда от батерии”, каза още той. И добави: „Преди три дни в Министерския съвет е подписан меморандум с руски олигарси. Затова искаме оставка”.

Десислава Атанасова е категорична, че в скоро време ще стане ясно, че наистина няма никой над закона. Депутатът подчерта, че опитите за изчегъртването на ГЕРБ не спират.

„Някой слуша ли го Киро? А разбира ли го какво казва?“, попита депутатът на ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

„Безпомощен словесен безпорядък, от който нищо не може да се разбере. Те работят с шаблони и клишета.“, подчерта той.

„Позициите на коалиционните партньори, че и за Украйна са разнопосочни. Ако ГЕРБ управляваше сега щяхме да сме пратили оръжие в Украйна, а посланикът на Русия щеше да е обявена за персона нон грата. Безпомощно и безполезно. Вече все по ясно си личи, че са за малко и бързат да си напълнят джобовете.“ , допълни Митов.

„Ясно е, че сме поели път към предсрочни избори”, категоричен беше той.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев беше категоричен, че в момента сме свидетели на политически тероризъм от страна на управляващите  

„Миналата година имаше три пъти избори. От третия път съставиха правителство. Опонентите ни започнаха изчегъртване. Започна персоналното ни омаскаряване. Но това е от безсилие. Силният политик не действа така. Той се явява с екипа си и предлага по-добри идеи. Срещу нас се води политически тероризъм. Правителство без цел и идеология. Най-некомпетентното правителство в историята на България.“ , подчерта той.

„Я да си поговорим малко за модела „Борисов“, защото се говори постоянно за това. Този модел позволяваше модернизация – пътища, железници, детски градини. Никого не сме гонили, никого не сме арестували. Това сега е авторитарно правителство. Това е срам, да арестуваш политическия си опонент, защото си безсилен.“ Ние имаме една задача в това политическо блато. Трябва да им покажем, че сме различни, че има хора които са разумни, носят отговорност. Лидерство, решителност и отговорност – това е нашата сила.“, заяви още Дончев

 

 

 

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети