Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ внася предложението за нова Конституция със 127 подписа

Политика

ГЕРБ внася предложението за нова Конституция със 127 подписа

Снимка:

Договорено е да се проведе референдум с изборите

ГЕРБ внася проекта на нова Конституция, подписано с нужните подписи. 

Новината беше съобщена от председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Тя даде извънреден брифинг с Искрен Веселинов от ВМРО след приключили преговори между двете партии.

Част от Воля и независими депутати са помогнали със събирането на подписите. Самият проект за Констируция също е претърпл корекции и е добавен и преамбюл.

Спорни точни между ГЕРБ и ВМРО като образователният ценз, казармата и за разширяването правомощията на президента, са оставени за решаване след провеждане на референдум.

„В преамбюла добавяме ангажимента на държавата да брани основните ценности и традиции на българите. За първи път заложихме и поощряването на раждаемостта като грижа на държавата.Но на социализираната, просветена, грамотна раждаемост. Даваме право на всеки българин по произход да се върне и да преживява тук - да работи, да учи, да има облекчен начин за получаване на свидетелство за български произход“, обяви Веселинов.  


Коментари (6)

МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!!!!

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
.
02.09.2020 16:30 / Отговор
КЪДЕ СЕ КРИЕ ВОДАЧА НА ВЪСТАНИЕТО-РУМЕН РАДЕВ? НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА:АРМИЯ БЕЗ ГЕНЕРАЛ!!
ЖЪЛТИТЕ КНИЖКИ ДА СКЪСАТ ПАГОНИТЕ НА СВОЯ ПСИХО-ГЕНЕРАЛ, КОЙТО ГИ ИЗОЛЗВА!
02.09.2020 18:33
Марто В момента ГЕРБ и ВМРО провалят плановете на Маджо, Васил Божков и Иво Прокопиев за нови избори и участие на властта на уж Демократична България - първата олигархична партия, която ще защитава интересите на подсъдимите олигарси, а Христо Иванов ще бъде тяхното лице!
02.09.2020 16:49 / Отговор
Добро решение. Точките, останали за референдум са само в пасив за ВМРО. Най абсурдно е искането за увеличаване на правомощията на президента. Силно се надявам резултатите на референдума да подскажат т.н. президент да се избира от НС.
02.09.2020 17:00 / Отговор
Напазаруваха ги гласовете, по милионче на глас. Само как ще стане с 160 за ВНС, или просто си печелят време за доограбване, да довърши руския газопровод, иначе ще чака от Путин -новичок.
02.09.2020 18:41 / Отговор
ДОКТОР СТАЙКОВ ПРЕСТЪПНАТА ПАРТИЯ ГЕРБ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО НАСАМ. БЪЛГАРИЯ Е В ПИПАЛАТА НА ОКТОПОД, КОЙТО УБИВА НАШАТА РОДИНА. БЪЛГАРИЯ Е ИЗЦЯЛО ПОРОБЕНА ОТ САЩ И БРЮКСЕЛСКИТЕ ЧИНОВНИЦИ ДЪРЖАВА. БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ ОТДАВНА СВОЯ СУВЕРЕНИТЕТ, СВОЯТА НЕЗАВИСИМОСТ. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-БЪРЗО ИЗМИРАЩАТА НАЦИЯ НА ПЛАНЕТАТА И НАЙ-ЗАСТАРЯЛАТА И БЪРЗО СТАРЕЕЩА НАЦИЯ - ТОВА СА ДАННИ НА ООН! ЗАПЛАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА НАЙ-НИСКИТЕ В ЕС. ДАЖЕ РУМЪНИЯ, КОЯТО БЕШЕ НАЙ-МИЗЕРНАТА ДЪРЖАВА ПРЕДИ 30 ГОДИНИ, ВЕЧЕ Е ДАЛЕЧ ПРЕД БЪЛГАРИЯ. ВСЕКИ ЕДИН СЕКТОР ОТ ИКОНОМИКАТА НИ Е В УПАДЪК ИЛИ ПРОСТО ВЕЧЕ УНИЩОЖЕН. БЪЛГАРИТЕ ЕМИГРИРАТ. НАД 1000 СА ДОКТОРИТЕ, КОИТО СА НАПУСНАЛИ БЪЛГАРИЯ САМО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ. НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!! НЕ ПРОСТО ОСТАВКА, А ТОТАЛНО ИЗЧИСТВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЗЛОТО!
02.09.2020 22:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още