Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ внася жалба в Конституционния съд заради наложения мораториум от Народното събрание

Политика

ГЕРБ внася жалба в Конституционния съд заради наложения мораториум от Народното събрание

ГЕРБ внася жалба в Конституционния съд заради наложения мораториум от Народното събрание - Tribune.bg
Снимка:

Според партията той противоречи на Конституцията и блокира работата на цялата държава

ГЕРБ внася жалба в Конституционния съд за наложения от Народното събрание мораториум върху определени действия на държавните органи. Според партията наложеният мораториум противоречи на Конституцията и с него се блокира работата на цялата държава.

„Ще питаме Конституционния съд допустимо ли е с решение Народното събрание да отнема и да ограничава правомощия на Министерския съвет и други държавни органи, които изпълняват функция съгласно българската Конституция и българските закони. Считаме, че вече има такава съдебна практика, но вероятно на юристите в Народното събрание от партиите на промяната отново тя трябва да им се напомни“, заяви Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ.

По думите ѝ това решение на Народното събрание засяга сфери от икономическия живот на страната с неясни последствия. С него се ограничава дейността не само на Министерския съвет, но и на всеки един държавен орган, обосноваха се още от партията.

Припомняме, че в четвъртък след спорове и скандали парламентът наложи мораториум върху част от действията на кабинета „Борисов” 3 за периода, в който е в оставка.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати