Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ внесе в НС вот на недоверие и промени в Издборния кодекс за хартиената бюлетина

Политика

ГЕРБ внесе в НС вот на недоверие и промени в Издборния кодекс за хартиената бюлетина

ГЕРБ внесе в НС вот на недоверие и промени в Издборния кодекс за хартиената бюлетина - Tribune.bg
Снимка:

Освен техния законопроект за ИК от ГЕРБ-СДС настояват тази седмица в пленарна зала да бъде разгледан и този на БСП

Освен вота на недоверие срещу правителството, ГЕРБ е внесла в Народното събрание и промени в Изборния кодекс, с които да се върне хартиената бюлетина освен вота с машина. Това обяви по време на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Освен, че вече официално нашата парламентарна група с 59 подписа внесе вота на недоверие за финансово-икономическата политика към правителството на Кирил Петков в деловодството на Народното събрание, снощи внесохме промени в Изборния кодекс. Абсолютно убедение сме, че трябва да дадем възможност на българските граждани на предстоящите предсрочни избори да гласуват не само с машина, но и с хартиена бюлетина, заяви Атанасова.

„Нещо повече дори сме предложили в програмата за тази седмица на Народното събрание да бъде разгледан онзи законопроект на БСП, който някак странно вече два месеца престоява в чекмеджето на председателя на правната комисия от „Продължаваме Промяната“. За нас е абсолютно необяснимо как коалицията, част от която внася такъв законопроект, другата част да не допуска за разглеждане и обсъждане темата в детайли. Именно заради това ние считаме, че освен нашия законопроект за промяна в Изборния кодекс, който е изключително належащ да бъде разгледан в правна комисия, следва парламентарната зала през тази седмица да разгледа Изборният кодекс, внесен от ПГ на БСП с вносители Георги Свиленски и Филип Попов. Още повече доколкото знам БСП на своя Национален съвет взе решение за подобна промяна“, настоя председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати