Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ Ямбол опроверга лъжа – нова болница ще има

Политика

ГЕРБ Ямбол опроверга лъжа – нова болница ще има

ГЕРБ Ямбол опроверга лъжа – нова болница ще има - Tribune.bg

ПП ГЕРБ Ямбол категорично се противопоставя на манипулативните и неверни твърдения, че правителството се отказва от изграждането на болница в Ямбол и няма да осигури предвидените средства за нейното изграждане. Това обявиха от партията.

„Някои прочетоха решението на Министерски съвет, както на тях им се иска… А решението е за поетапно увеличение капитала на ямболската болница и гласи: „Изменя РМС № 266 от 2019 г. за даване на съгласие за извършване на парична вноска в капитала на Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ - Ямбол АД, гр. Ямбол. Приемането на решението е свързано с промяна на сроковете за поетапно увеличаване на капитала на търговското дружество от 2019 - 2021 г. на 2020 - 2022 г.“. Решение, което означава само едно – че не усвоените средства от 2019г. се прехвърлят за новия период“, категорични са от Ямболската структура.

Правителството не отменя поетия ангажимент към гражданите на Ямбол и останалите четири общини от областта за изграждане на нов корпус на МБАЛ „Св. Пантелеймон“. За това са предвидени, гласувани, осигурени 27 милиона лева. И по никакъв начин държавата не се отказва от това Ямбол да има нова болница.

Средствата ги има, политическата воля също, ангажиментът на министър-председателя е гаранция. Ямбол и областта ще има болница, каквато заслужават гражданите, подчертават от партията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети